Új Gondos Gazdik csapattag: Száraz Kata kutyatréner

Kutyák

Új Gondos Gazdik csapattag: Száraz Kata kutyatréner

Kutyák

Új Gondos Gazdik csapattag: Száraz Kata kutyatréner

Kutyák

Új Gondos Gazdik csapattag: Száraz Kata kutyatréner

Mindig volt kutya a családunkban, de Liza az első saját kutyám, akit én választottam magamnak – roppant tudatosan, egy fénykép alapján – és teljesen biztos voltam benne, hogy pikk-pakk tökéletes kutyát faragok belőle.

A gondok csak akkor kezdődtek, amikor hazaértünk a menhelyről és berobbant, mint egy kis hurrikán. Hamar rájöttem, hogy iskolában a helyünk, egyedül nem tudok megbirkózni a roppant érzékeny, mellette igen temperamentumos és makacs vizslafajzatommal. Szerencsére kutyasulit már jóval megfontoltabban választottam, így kerültem a Népszigetre, ami azonnal „kutyázás-függővé” tett. A kutyás tanfolyamok után, egyenesen oktatóképzésre mentem, és minél több szemináriumon igyekszem részt venni azóta is.

Száraz Kata kutyatréner és kutyája

Oktatóként a Kőbányai Kutyaiskolán aktívan tevékenykedem több éve. Ez alatt az idő alatt sok tapasztalatot szereztem a gazdák problémáival, azok megoldásával és különböző tanítási módszerekkel kapcsolatban.

Lizával, tekintve, hogy nagyon pörgős, számos életmód programot kipróbáltunk, és mindkettőnk kedvence a frizbi lett. Mindent nagyon szeret, ahol zsákmányt szerezhet, a korong után pedig még őrült módra szaladni is lehet, ami szintén nagyon kedvére való.

Az állatvédelemből a Vizslamentés ideiglenes befogadójaként veszem ki a részem. Már többször lakott nálunk hosszabb-rövidebb ideig gazdára váró kutya, felnőtt és kölyök egyaránt. Tőlük is sokat tanultam, elsősorban a lelkileg sérült kutyák önbizalmának növeléséről, a kutyához méltó életbe való visszavezetéséről.

Teljesen kezdő, ovis gazdiként hallottam egy vezető oktatótól, hogy minden kutya okkal kerül a gazdájához. Általában földhözragadtabb vagyok, semmint ilyen sorsszerűségekben higgyek, de rájöttem, ez esetben, kivételt kell tennem. Lizánál jobban hozzám illő kutyám nem is lehetne, tökéletes tükröm. Nagyon hálás vagyok, amiért a gazdájának mondhatom magam.