Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Purina One logó
Idős macskák etetése a megfelelő tápanyagokkal

Idős macskák etetése a megfelelő tápanyagokkal

2 perc olvasási idő
Purina One logó
Támogatja: Purina ONE

Ivartalanított macskák gondozása

Macskád már betöltötte a 7. évét? Mint minden idős macska, ő is változásokon megy keresztül ebben a korban, amelyek hatással lehetnek életfunkcióira is. Ezeknek a változásoknak a lassítása érdekében érdemes kifejezetten idősödő macskák igényeire kifejlesztett eledelre váltanod.

Igazítsd macskád táplálását az életkori igényeihez

Lássuk milyen viselkedésbeli, fizikális és anyagcsere változásokkal járhat macskád idősödése.

  1. Idősödés miatt csökken a cica fizikai aktivitása -> Súlyt szedhet fel -> A súlygyarapodás ízületi gyulladáshoz vezethet -> Macskád mozgékonysága csökkenhet
  2. Az idős korral lassulhat az anyagcseréje -> Ez a súlygyarapodással együtt gyengítheti az életfunkciókat

Az idősödés természetes változásokkal jár macskád szervezetében

Az idősödő macskák egészségi állapota a tápláltsági állapotuk és aktivitási szintjük függvényében eltérő lehet.

  1. A sejtek és szervek is öregednek -> Ez kihathat a szív, az immunrendszer, a vesék és az emésztőrendszer működésére is -> Ami macskád legyengüléséhez és életfunkcióinak károsodásához vezethet
  2. A tápanyagfelszívódás csökken -> Nő a súlyvesztés és a cahexia előfordulásának esélye -> Macskádnak nehezebb megtartani életerejét

Ivartalanított macskák tápanyagszükségletei

Állatorvosaink és táplálkozástudományi szakértőink nagy odafigyeléssel fejlesztették ki a PURINA ONE Senior 7+ eledelt, ami segít megóvni idős macskád egészségét és fenntartani a megfelelő kondícióját. Az egyedi igényekre szabott tápanyagtartalom fenséges ízzel párosul, amit a cica imádni fog!

24 VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

Macskád életfunkcióinak védelme érdekében

EGÉSZSÉGES VESÉK

EGÉSZSÉGES VESÉK

Az E és C vitamin tartalma támogatja a vesék működését

MOZGÉKONYSÁG

MOZGÉKONYSÁG

A magas fehérjetartalom segít az ideális testsúly megtartásában és csökkenti az ízületekre nehezedő terhelést.

Az összes PURINA ONE száraz macskaeledel tartalmazza az egyedi Bifensis formulát, mely egyedülálló tápanyagösszetételének köszönhetően erősíti macskád természetes védekezőképességét.

Bárhogyan is döntesz kedvenced etetésével kapcsolatban, az ő egészsége és boldogsága a legfontosabb. Ügyelj a táplálásra, így biztos lehetsz benne, hogy a láthatóan kirobbanó forma egészséges szervezettel párosul.

Egy átlagos, egészséges szobacica akár 16 évig is élhet. Ennek nem csak az az oka, hogy a legtöbb betegség mára már gyógyíthatóvá vált, de az egészség megőrzése és fenntartása is könnyebben megoldható. Mit tehetünk, annak érdekében, hogy kedvencünk fitt és életerős legyen? Ebben az összeállításunkban sorra vettük, hogy mire érdemes odafigyelni a macskák általános egészsége érdekében.

Macskánknak jóval korlátozottabbak a lehetőségei az egészsége megőrzésére, mint nekünk. Éppen ezért fontos gondoskodnunk az erős immunrendszerről, hogy kedvencünknek hosszú és teljes élete legyen. 3 tipp az immunrendszer természetes erősítésére című cikkünk télen-nyáron kiemelkedő fontossággal bír.

Emellett a macskáknál is előfordulhat idősebb korban az ízületek megbetegedése. Itt olvashatsz arról, hogy hogyan lehet megelőzni illetve kezelni ezt a helyzetet.

Ismerd meg a Purina ONE száraz és nedves eledeleit, és válaszd ki a leginkább kedvencednek valót cicád speciális igényei és életkora alapján.