Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Pro Plan logó
Szobatisztaságra szoktatás
Száraz Kata vizslakeverék kutyájával a kertben

Új Gondos Gazdik csapattag: Száraz Kata kutyatréner

1 perc olvasási idő
Pro Plan logó
Támogatja: PRO PLAN

Mindig volt kutya a családunkban, de Liza az első saját kutyám, akit én választottam magamnak – roppant tudatosan, egy fénykép alapján – és teljesen biztos voltam benne, hogy pikk-pakk tökéletes kutyát faragok belőle.

A gondok csak akkor kezdődtek, amikor hazaértünk a menhelyről és berobbant, mint egy kis hurrikán. Hamar rájöttem, hogy iskolában a helyünk, egyedül nem tudok megbirkózni a roppant érzékeny, mellette igen temperamentumos és makacs vizslafajzatommal. Szerencsére kutyasulit már jóval megfontoltabban választottam, így kerültem a Népszigetre, ami azonnal „kutyázás-függővé” tett. A kutyás tanfolyamok után, egyenesen oktatóképzésre mentem, és minél több szemináriumon igyekszem részt venni azóta is.

Száraz Kata a kertben átöleli kutyáját

Oktatóként a Kőbányai Kutyaiskolán aktívan tevékenykedem több évet. Ez alatt az idő alatt sok tapasztalatot szereztem a gazdák problémáival, azok megoldásával és különböző tanítási módszerekkel kapcsolatban.

Lizával, tekintve, hogy nagyon pörgős, számos életmód programot kipróbáltunk, és mindkettőnk kedvence a frizbi lett. Mindent nagyon szeret, ahol zsákmányt szerezhet, a korong után pedig még őrült módra szaladni is lehet, ami szintén nagyon kedvére való.

Az állatvédelemből a Vizslamentés ideiglenes befogadójaként veszem ki a részem. Már többször lakott nálunk hosszabb-rövidebb ideig gazdára váró kutya, felnőtt és kölyök egyaránt. Tőlük is sokat tanultam, elsősorban a lelkileg sérült kutyák önbizalmának növeléséről, a kutyához méltó életbe való visszavezetéséről.

Teljesen kezdő, ovis gazdiként hallottam egy vezető oktatótól, hogy minden kutya okkal kerül a gazdájához. Általában földhözragadtabb vagyok, semmint ilyen sorsszerűségekben higgyek, de rájöttem, ez esetben, kivételt kell tennem. Lizánál jobban hozzám illő kutyám nem is lehetne, tökéletes tükröm. Nagyon hálás vagyok, amiért a gazdájának mondhatom magam.

Olvasd el a Száraz Kata cikkeit a kutyák tanításával, nevelésével kapcsolatban:

Kutyasétáltatási etikettünkben összegyűjtöttünk pár íratlan szabályt annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges konfliktusokat mind kutyás társainkkal, mind a „kutyátlanokkal”.

A kutyák összeszoktatásáról szóló összeállításban áttekintjük, hogy mely lépésekkel segíthetjük egy új kutya beilleszkedését a családba. Nagyon sok függ attól, hogy milyen a meglévő kutyánk természete – mennyire szocializált, hogyan viselkedik más állatokkal, és ami még fontosabb, milyen a kettőnk viszonya: fenntartás nélkül elfogadja-e a mi irányító szerepünket.

Ismerd meg a PURINA PRO PLAN száraz és nedves eledeleit, és válaszd ki a leginkább kedvencednek valót kutyád speciális igényei és életkora alapján.

Kapcsolódó cikkek:

PRO PLAN
3 perc olvasási idő

Nevelési tanácsok

3 perc olvasási idő

Gondolatok a kölyökkutya neveléséről

3 perc olvasási idő

Szobatisztaságra nevelés kutyáknál

2 perc olvasási idő

Különleges parancsszók a kutyanevelésben