Jó kutya jutalmat érdemel

Megosztás

Minden gazdi szeretné kedvencét a legfinomabb falatokkal kényeztetni, jó magaviseletét egészséges nassolnivalóval jutalmazni. Felvetődik hát a kérdés mikor, mennyit és milyen jutalomfalatból adhatunk kedvencünknek?

Életünk számtalan helyzetében nyílhat alkalom kutyusunk jutalmazására: játék közben, kiképzéskor, vagy akár csak a napi rutin feladatok helyes elvégzésére szeretnénk megerősítéssel szolgálni a számára. A jutalom maga is sokféle lehet: dícsérő szavak, simogatás, a kedvenc játéka, de legtöbb esetben egy finom falat. Bármit adunk is jutalmul, kedvencünk azt a világ legcsodálatosabb ajándékaként fogadja majd, hisz gazdijától kapja.

Ha snacket választunk praktikus minél kisebb méretben, falatkákban gondolkodni, amit ott helyben, gyorsan el is fogyaszt. Erre a célra akár az eledelének egy részét is felhasználhatjuk.

Amennyiben egyéb alkalmakkor is szeretnénk kedveskedni kedvencünknek, érdemes jobban utánajárnunk, hogy az a rágcsálnivaló ne csak ízletes legyen, hanem valamilyen funkcióval is bírjon. Ilyenek például a funkcionális kekszek, a rágókák és a fogtisztító jutalomfalatok is. Az utóbbiak előnye kedvencünk lefoglalásán túl egyértelműen a szájhigiénia fenntartása.

Sok gazdinak vannak fenntartásai, hogy nem okoz-e nagyobb kockázatot az elhízás kialakulásában ha valamilyen snackkel jutalmazunk?

Fontos pont minden snack esetében az ajánlott napi mennyiség betartása. Általánosságban a kutya kondíciójától függően a napi eledel adagjának, vagyis energiaszükségletének 10%-át, maximálisan 25%-át biztosíthatjuk probléma nélkül ezekkel a kiegészítő eledelekkel. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Nem a szokásos napi eledel adagja mellé, hanem annak 10-25%-át helyettesítve adjuk számára.

Ha fontos számodra, hogy egy jutalomfalat amellett, hogy ínycsiklandóan finom még jótékony hatással is bírjon kutyusod egészségére, akkor neked ajánljuk a Dentalife fogápoló jutalomfalatot!

A Dentalife rágó jutalomfalat forradalmi kialakítása révén természetes úton, kémiailag aktív hatóanyagok nélkül segít a lepedékképződés leküzdésében. Rágós-porózus textúrájának és bordázott kialakításának köszönhetően biztonságos úton, rágcsálás közben még a nehezen hozzáférhető fogakról is segít eltávolítani a lepedéket. Napi használat esetén tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést akár már 28 nap alatt.