Kisállatok

Eltávolítjuk A Mesterséges Színezékeket Termékeinkből

Célunk

2020-ig eltávolítjuk a mesterséges színezékeket a főétel típusú termékeinkből. 2023-ig eltávolítjuk a mesterséges színezékeket a jutalomfalatokból.

100

Eddigi eredményeink

100%-ban teljesítve

Jóval a kitűzött határidő előtt elértük a célunkat. Minden mesterséges színezéket eltávolítottunk az összes kutya-, és macskaeledelből és az összes jutalomfalatból.

A Purinánál amellett, hogy tudatosan választjuk ki a termékeink összetevőit, transzparensek is szeretnénk lenni velük kapcsolatban. Kijelenthetjük, hogy a Purina nem vásárolt mesterséges színezékeket 2020-ban. Annak ellenére, hogy ezeket a célokat korán teljesítettük, további lépéseket teszünk a a színezékek általános használatának csökkentése érdekében is.

Friskies

Nézőpontunk: Mesterséges színezékek az állateledelekben

Tudjuk, hogy az állateledel kiválasztásánál a legtöbb gazdinak a döntését jelentősen befolyásolja, hogy mennyire tűnik ízletesnek a táp. A gyártási folyamat során az állateledel elveszítheti színét, ezért mesterséges színezékeket adnak hozzá a kívánatosabb és egységesebb késztermék érdekében. A nem mesterséges színezékek olyan anyagok, amelyek a természetben is jelen vannak. A természetből kinyerve „természetesek”, és feldolgozásuk után sem minősülnek mesterségesnek.

article3-picture2.jpg

Azonban felismertük, hogy ahogy az emberek nem szeretnének mesterséges színezékeket látni az általuk fogyasztott ételekben, azt sem akarják, hogy a kiskedvenceik olyan eledeleket kapjanak, amelyekben megtalálhatók ezek az összetevők.

Magyarországon a Friskies volt az első márka, amely az egész termékportfólióját megújítva, hozzáadott mesterséges színezékek nélküli receptúrát kínált mind a száraz és a nedves állateledelek között.

Fenntarthatóság És Közös Értékteremtés A Nestlénél

Ahogyan a Purina elkötelezett dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudjon meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Esettanulmány

A tettek többet érnek minden szónál, ezért rövid esettanulmányokban foglaltuk össze, hogy milyen tevékenységek járultak hozzá Európa szerte a Purina vállalások eléréséhez.

Megújult FELIX nedves macskaeledelek - 2021

Magyarország piacvezető nedves macskaeledel márkája receptúrája megújult 2021-ben. Az új, tökéletesített FELIX macskaeledelek a fogyasztói igények figyelembevételével kerültek kialakításra: valamennyi színezéket kivettük a receptúrából. Az új eledelek hozzáadott ízesítőanyagok és tartósítószerek nélkül készültek a FELIX megszokott nagyszerű ízével! Az új, 85 grammos formátum pedig segít elkerülni az esetleges maradékot a tasakban és a tányéron, mindig friss eledelt biztosít, nem utolsó sorban pedig a 10%-kal kevesebb fólia tasakonként jelentősen hozzájárul a környezeti lábnyomunk csökkentéséhez.

Megújult FELIX nedves macskaeledelek - 2021

További vállalások