Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Kistestű kutya piros tálból eszik

Innovációkat fejlesztünk és megújuló forrásból származó alapanyagokat használunk

A kisállat-táplálással kapcsolatos szakértelem középpontjában nálunk továbbra is a tudományosan megalapozott innovációk állnak. Magas minőségű alapanyagainkat célzottan választjuk ki aszerint, hogy receptúráink tápláló étrendet biztosítsanak a kisállatok számára. Továbbá folyamatosan dolgozunk alapanyagaink felelős beszerzésén is.

Célunk
  • 2021 és 2024 között a kisállatok egészségi állapotának és jóllétének javítása érdekében 20 új termék bevezetését tűztük ki célul.
  • 2025-re a termékeinkben található gabona és növényi fehérje 20%-a, 2030-ra pedig 50%-a talajmegújító mezőgazdaságból fog származni.
  • 2030-ra a termékeinkben lévő halat kizárólag felelős forrásból szerezzük be (vadon halászott és akvakultúra).
Eddigi eredményeink

Miért fontos?

A Purina a magas minőségű táplálás, a gyakorlatban is bizonyított tudomány és az innováció ígéretén alapszik, melyek mind hozzájárulnak a kisállatok egészségének és jóllétének javulásához. Noha a táplálás mindig is szívügyünk marad, fokozott figyelmet fordítunk felhasznált összetevőinkre és azok beszerzési módjára is. Elismerjük, hogy felelősségünk továbbra is biztosítani a minőségi táplálást, miközben az éghajlatra gyakorolt káros hatást is csökkentjük.

Ezért továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük új, a kisállatok egészségének és jóllétének javítása érdekében előállított termékeink számát.
Továbbá azt is nyomon követjük, hogy összetevőink közül mennyi származik talajmegújító mezőgazdaságból és felelős forrásokból.

Nézőpontunk: Purina, kutatás és táplálás

Kisállat-tulajdonosok és állatbarátok társasága vagyunk, tudósainktól és táplálkozási szakértőinktől egészen marketing- és értékesítési szakembereinkig. Elkötelezettek vagyunk, hogy megértsük a kisállatok táplálkozási, viselkedési és szociális szükségleteit. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kedvenceink egészségesek és boldogok maradhassanak.

Nő a laboratóriumban beöltözve mintát vizsgál

Hisszük, hogy a tudományos alapokra épített, minőségi táplálás elengedhetetlen a kisállatok jólléte érdekében. Éppen ezért cégünk indulása óta, minden tevékenységünk során hűek maradtunk a minőségi táplálás, a gyakorlatban is bizonyított tudomány és a várt eredmények eléréséhez. A Purinánál a táplálás áll a középpontban.

Ugyanakkor azt is elismerjük, hogy állateledeleinknek központi szerepe van a Purina környezeti lábnyomának csökkentésében. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a termékeinkben felhasznált gabonafélék és a növényi fehérjék talajmegújító mezőgazdasági eljárással készüljenek, támogatva a talaj egészségét és csökkentve a Purina teljes szén-dioxid-kibocsátását.

 

Nagy örömünkre világszerte elismert partnerekkel, állategészségügyi vezetőkkel és felelős beszerzési szakértők együttműködésével olyan termékfejlesztéseken dolgozhatunk, melyek amellett, hogy hozzájárulnak a kisállatok egészségéhez és jóllétéhez, segítenek csökkenteni az éghajlatra gyakorolt negatív hatást is. Tudjuk, hogy egyedül nem lennénk képesek elérni céljainkat.

 A Purina szakértői

A Nestlé Közös Értékteremtés (CSV)-re építve

Ahogyan a Purina is elkötelezetten dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudj meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Mit jelent a talajmegújító mezőgazdaság?

A talajmegújító mezőgazdaság olyan gazdálkodási szemlélet, melynek célja a talaj egészségének és termőképességének javítása, valamint a vízkészletek és a biodiverzitás megóvása. A talaj egészségének helyreállításával a talaj és a növényi biomassza nagyobb mennyiségű szén megkötésére képes. Az egészségesebb talaj ellenállóbb az éghajlatváltozás hatásaival szemben és magasabb terméshozamot eredményezhet, segítve ezzel a gazdálkodók megélhetését.

A Nestlé felelős beszerzés szabványa

A Nestlé felelős beszerzés szabványa határozza meg az egyének, a közösségek és a bolygónk iránti tisztelettel és gondoskodással folytatott beszerzési tevékenységünk alapelveit. A felelős beszerzés szabvány azokat az előírásokat és munkamódszereket írja le, melyeket az ellátási lánchoz tartozó szállítói partnereinkkel együtt alkalmazunk, hogy biztosítsuk a fenntartható hosszú távú ellátást, elérjük közös célunkat, és folyamatosan csökkentsük bolygónk erőforrásaira tett hatásunkat.

Végső soron arra törekszünk, hogy közös értéket teremtsünk, jótékony hatást gyakoroljunk az emberekre, a közösségekre és a bolygóra és hogy a szabvány követelményei teljesítésének érdekében folyamatosan fejlődjünk. A jelen szabvány túlmutat az ágazati normákon és 5 fő alapelvre épül:

  • Körültekintően, a bolygónk, az emberek és az óceánok iránti tisztelettel végezzük beszerzési tevékenységünket.
  • A közvetlen beszállítók megfelelő munkaügyi normák szerint foglalkoztatják dolgozóikat, megőrzik a természeti erőforrásokat valamint etikus magatartással végzik az üzleti tevékenységeket.
  • A közvetítők (olyan szervezetek, melyek a tárgyalások és egyebek során mediátor szerepet töltenek be) tisztelettel és ugyanezen értékeken alapuló elvek mentén dolgoznak.
  • A származási helyek, gazdák és halászok folyamatosan fejlesztik a munkamódszereiket.
  • Az ellátási lánc osztályai az irányadó jogszabályok betartásával dolgoznak, folyamatosan nyomon követik a szabványt, közzéteszik eredményeiket és annak megfelelően fejlesztik folyamataikat.
fiatal lány fut kutyákkal
Tegyünk érte
Vállalásaink
Elkötelezetten teszünk a kisállatok, az állatbarátok és a közös bolygónk érdekében, éppen ezért törekszünk 6 Purina vállalásunk megvalósítására.