Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Idős hölgy ölében vörös macskájával boldogan

Az állat-ember kötelék erejével gondoskodunk az emberek egészségéről

Meggyőződésünk, hogy az ember-állat kötelék erejét felhasználva pozitív hatást gyakorolhatunk az emberek egészségére és jóllétére.

Célunk

2021 és 2030 között 1 000 000 kiszolgáltatott helyzetben lévő ember egészségi állapotának javulását és jóllétét segítjük elő.

Vállalásunk

Miért fontos?

A közösségekben végzett munkánk során folyamatosan szembesülünk az emberi kiszolgáltatottság következményeivel. Globális szinten a populáció körülbelül egy negyede állította, hogy ha bajban van, nincs kire számítania. Számos európai országban a népesség mintegy negyede szenved legalább egy mentális betegségtől. Tapasztalatainkból és folyamatos kutatásainkból tudjuk, hogy az állat-ember kötelék sok kiszolgáltatott szituációkban lévő személy életén tud segíteni.

Régóta fennálló partnerkapcsolataink vannak Európában, ahol az ember-állat kötelék (állatasszisztált beavatkozásokon, tevékenységeken vagy terápián keresztül) pozitív irányba segített előremozdítani gyermekek és felnőttek fizikai és mentális állapotát. Például a spanyolországi Rey Juan Carlos Egyetem és a Niño Jesús de Madrid Kórház közös kutatásának támogatása során megfigyeltük a terápiás kutyák jótékony hatását az étkezési zavarokkal küzdő gyermekekre: csökkentek náluk a szorongás és a depresszió tünetei, valamint javult az önbecsülésük.
A jövőben is folytatjuk együttműködésünket partnereinkkel és lehetővé tesszük a bevált módszerek és annak eredményeinek megosztását.

Vállalásunk részeként azt a szervezetet, amely az ember-állat kötelék erejével a leghatékonyabban segíti a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek és felnőttek egészségét és jóllétét, a BetterwithPets Díjjal jutalmazzuk. A BetterwithPets Díjról-ről lejjebb olvashatsz bővebben. 

Célunk, egy együttműködő és befogadó közösség létrehozása, ahol megoszthatjuk és kamatoztathatjuk szakértelmünket, bevált módszereinket és eszközeinket a pozitív társadalmi hatás elérése érdekében.

AURA segítőkutyás foglalkozás gyermekekkel
Partnereink
AURA segítő kutyák
Magyarországon körülbelül kétszázötven segítő- és terápiás kutya van, de legalább tízszer ennyire lenne szükség. AZ AURA Segítő Kutya Alapítvány 20 éve dolgozik azért, hogy a cukorbetegek, epilepsziás betegek, mozgássérültek, autisták, vagy bármely más fogyatékkal élők és csaladtagjaik teljesebb életet éljenek. Debrecenben és Mogyoródon folyamatosan képzik a négylábúakat, akik a fogyatékkal élő, sérült, beszéd- és viselkedészavarral küzdő gyerekek és felnőttek fejlesztésében is komoly eredményeket értek már el, és heti rendszerességgel tartanak terápiás kutyákkal támogatott fejlesztő foglalkozásokat országszerte 10 városban, jelenleg 27 kutyával, hetente kb 560 fő elérésével.
A Purina támogatása az Alapítvány jelenleg 27 vizsgázott és 13 vizsgára készülő terápiás kutyájának a teljes, éves eledeligényét Purina ProPlan eledellel biztosítja.
MVGYOSZ Purina csoportkép kutyákkal
Partnereink
MVGYOSZ
2023-ban először a Purina Magyarország 15 raklapnyi szuperprémium PURINA PRO PLAN kutyaeledelt és jutalomfalatot adományozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) számára, összesen 12 millió forint értékben. Ez az adomány 20 kölyökkutya felnőttre táplálásához elegendő mennyiség. Ezen adomány felett a Purina kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít és további adományokat az MVGYOSZ által nevelt kutyusok minőségi táplálásához.
Az MVGYOSZ csepeli központjában jelenleg 13 leendő vakvezetőkutya áll kiképzés alatt, és további 15, legfeljebb tízhónapos növendék várja az oktatást. Egy kutya kiképzésének költsége mintegy 4,2 millió forint. Az MVGYOSZ a Magyarországon élő közel 82.000 látássérült ember számára nyújt az önálló életvitelüket megkönnyítő szolgáltatásokat, vakvezetőkutyákat pedig már több mint négy évtizede képez ki valamint további segítséget biztosít a látássérült gazdáknak ezzel is tehermentesítve őket.

Purina BetterwithPets Díj

A Purina BetterwithPets Díjat 2018-ban indítottuk útjára. Ez a díj szorosan kapcsolódik álláspontunkoz, hogy az emberek és a kisállatok együtt boldogabb és teljesebb életet élnek. Tudjuk, hogy az ember-állat kötelék varázslatos erőkkel bír, melyet felhasználva pozitív hatást gyakorolhatunk az emberek és a közösségek egészségére és jóllétére. A díjjal olyan vállalkozókat támogatunk, akik ehhez hasonló kezdeményezéseket dolgoztak ki. 

Tigriscsíkos kutya megszagolja gazdája kezét

A 2020-as díj nyertese az egyesült királysági StreetVet volt, akik igyenes állatorvosi ellátást biztosítanak a hajléktalan személyek kedvenceinek. A StreetVet 20 000 000 HUF-nak megfelelő svájci frank támogatást nyert az első olyan akkreditációs rendszerű állatbarát szálló létrehozására, amely lehetővé teszi a hajléktalansággal küszködő kisállat-tulajdonosok számára, hogy kedvenceikkel együtt szállásolják el őket. 

2023-tól a BetterwithPets Díj kétévente kerül kiosztásra, 2030-ig 2 éves pályázati ciklussal. A díj azon kivételes szervezetek elismerésére és támogatására összpontosít, melyek az állat-ember kötelék segítségével fáradoznak a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek egészségi állapotának megőrzéséért és annak támogatásáért.

 

Minden ami StreetVet-tel kapcsolatban történt egy fantasztikus utazás volt számomra. Az ötlet megszületésétől mind a mai napig, naponta a vállamon a hátizsákkal megyek ki az utcára segíteni. Sikereink titka a csodálatos önkénteseinkben és az ember-állat kötelékben erejében rejlik, hiszen ez az ami mindannyiunkat motivál. A legjobb része az egész folyamatnak és a StreetVetnek az emberek, akikkel utunk során találkoztunk: a gazdik és kutyáik és a személyek akik képesek voltak tenni a változásért.

Jade Statt, a StreetVet társalapítója

Állatok a kórházakban

A spanyolországi „Kisállatok a kórházakban” kezdeményezéssel végzett munkánkkal támogatjuk, hogy a terápiás kutyák bejuthassanak a kórházakba, ezzel megkönnyítve a gyógyulási folyamatban lévőkkel foglalkozó szakemberek munkáját. Egyik példánk erre a madridi Niño Jesús Kórházzal és a Rey Juan Carlos Egyetemmel folytatott kutatásunk amely az állatasszisztált terápia szerepét tanulmányozta a táplálkozási zavarokkal, például anorexiával és bulimiával küzdő serdülő korúak esetében. Már a kutatás kezdeti eredményeiből megfigyelhető volt a páciensek kellemes érzésekhez társuló érzelmeinek fokozódása: nyugodtabbak, boldogabbak vagy vidámabbak voltak,  javult az önbecsülésük, valamint csökkentek náluk a szorongás és a depresszió tünetei is.

Emellett részt veszünk a barceloniai Hospital Clinic és a CTAC (Kutyaasszisztált Terápiás Centrum) kutatási projektjében amely az idegrendszeri fejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek körében vizsgálja a kutyaasszisztált terápia hatását. A kutatás azt vizsgálja, hogy hogyan segíthet a kisállat-asszisztált terápia olyan rendellenességekben szenvedő gyermekeken, mint az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar), a magzati alkoholszindróma, a poszttraumás stressz és az autizmus spektrum zavar. A tudományos kutatás során adatokat gyűjtenek arról, hogy az efféle kutyaasszisztált terápia milyen hatást gyakorol az önbecsülés, az önbizalom, a szociális készségek, valamint az érzelmi és magatartászavar szabályozására.

A Nestlé Közös Értékteremtés (CSV)-re építve

Ahogyan a Purina is elkötelezetten dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudj meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

fiatal lány fut kutyákkal
Tegyünk érte
Vállalásaink
Elkötelezetten teszünk a kisállatok, az állatbarátok és a bolygónk érdekében, éppen ezért törekszünk 6 Purina vállalásunk megvalósítására.