Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Kutya gazdájával tengerparton naplementét néznek

A hulladékmentes jövőért dolgozunk

Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy csökkentsük a hulladék mennyiségét és a környezetre gyakorolt káros hatást.

Célunk
  • Célunk, hogy 2025-re csomagolásaink több, mint 95%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen, és elkötelezettek vagyunk a 100% elérésében.
  • 2030-ra körforgásos felhasználású összetevőket építünk a termékportfóliónkba (2021-től számítva). 
Vállalásunkat a bolygóhatárok inspirálták

Új Purina vállalásainkkal bővítettük a hatáskörünket és új célokat tűztünk ki.
A bolygóhatárok keretrendszere (Stockholm Resilience Centre, bolygónk ellenálló képességét kutató svédországi központ) alapján megvizsgáltuk azokat a területeket, amelyekre vállalkozásunk a legnagyobb hatást gyakorolja, és a 9 bolygóhatár közül 6 esetében határoztuk meg céljainkat. Mivel a bolygóhatárok összefüggésben állnak egymással, célunk, hogy holisztikus szemlélettel pozitív hatást gyakoroljunk bolygónk egészségére és hozzájáruljunk bolygónk regenerálódásához.

Tudj meg többet

Vállalásunk

Miért fontos?

A globális műanyagelőállítás 1950 óta az évi 2 millió tonnáról több mint 350 millió tonnára emelkedett. Az élelmiszerek, köztük a kisállateledelek feleslegessé vált műanyag csomagolásának nagy része jelenleg a természetes környezetbe, főként a folyók és az óceánok vizébe kerül, káros hatást gyakorolva az ökoszisztémára. Bár a műanyag csomagolás fontos szerepet játszik abban, hogy magas minőségű állateledeinket biztonságosan és kényelmesen eljuttassuk a fogyasztóinkhoz, új módszerek után kutatunk, melyek lehetővé teszik a csomagolási hulladék felelősséggel történő kezelését. Végeredményben, gyártási folyamataink során törekszünk a körforgásos gazdaság elérésére. Az alábbiakban bővebben olvashatsz a körforgásos gazdaság alapelveiről.

A műanyagszennyezés egy összetett probléma, melynek megközelítése összefogást igényel. Ezért a következő lépéseket tesszük:

  • Kidolgozzuk a jövő csomagolásait.
  • Aktív szerepet vállalunk a hulladékmentes jövő kialakításában.
  • Szerepvállalás és példamutatás az új viselkedési formák felvételében és egy új felfogás kialakításában.

A jövőben az egyszer használatos csomagolások csökkentésére fogunk összpontosítani, hiszen célunk, hogy 2025-re csomagolásaink több, mint 95%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen, és elkötelezettek vagyunk a 100% elérésében. Emellett az újonnan előállított műanyagok felhasználását a jelenlegi mennyiség egyharmadára csökkentjük.

Csökkentjük a csomagolásainkban található anyagok összetettségét és az anyagrétegek számát, annak érdekében, hogy állateledeleink csomagolásai könnyebben újrahasznosíthatók legyenek. 

A hulladékmentes jövő kialakításának egy másik eszköze a körforgásos összetevők felhasználása termékportfóliónkban. Egyes termékek, mint például a Purina ADVENTUROS esetében kísérleti jelleggel útjára indítottunk egy kezdeményezést: egy Holland sörfőzdéből származó, feleslegessé vált, egyébként megromlásra ítélt gabona felhasználásával hozzájárultunk a pazarlás csökkentéséhez, ezzel lépést téve a körforgásos gazdaság felé.

Mit jelent a körforgásos gazdaság?

A körforgásos gazdaság lényege a gyártási folyamat során keletkezett hulladék mennyiségének csökkentése. Ebbe beletartozik a csomagolás, az energia veszteség és a felhasznált összetevők hulladéka. Egy mindennapi példával élve, amennyiben van otthon komposzttárolód, abban az esetben az étkezés során elfogyasztott krumpli héja nem vész kárba, hanem a komposzttárolóba kerülve további célt szolgál: hozzájárul a talaj táplálásához.

Mit jelent a körforgásos gazdaság?

Hasonlóan szeretnénk eljárni eledeleink gyártási folyamatában is. Egy példa erre a Purina ADVENTUROS esetében kísérleti jelleggel útjára indított kezdeményezésünk: termékünk készítési folyamatában sikeresen felhasználtuk egy Holland sörfőzde felesleges, egyébként megromlásra ítélt gabonáját, ezzel hozzájárulva a pazarlás csökkentéséhez.

A kisállat eledel gyártásban olyan állati származékok is felhasználásra kerülnek mint például a máj és más belsőségek, melyek magas tápanyagértékük és magas fehérjetartalmuk mellett élvezeti értékkel is rendelkeznek. Az állattenyésztés során keletkezett melléktermékek felhasználásával megőrizzük a feleslegessé vált összetevők értékét, hasznosítva azokat is, melyek ritkán kerülnek emberi fogyasztásra.

Többet a körforgásos mezőgazdasági folyamatokról

 

Célunk, hogy 2025-re Purina termékeink csomagolásának több, mint 95%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen, és elkötelezettek vagyunk a 100% elérésében. Továbbá, hogy 2030-ra körforgásos felhasználású összetevőket építsünk a termékportfóliónkba.

Purina Európa

A Nestlé Közös Értékteremtés (CSV)-re építve

Ahogyan a Purina is elkötelezetten dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudj meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Újrahasznosíthatóságra tervezett Gourmet Mon Petit tasak

2022 májusában piacra dobtuk első, Gourmet Mon Petit termékcsaládunk újrahasznosításra alkalmas anyagú tasakjait.

Ezt a csomagolást Európa 20 országában, köztük Magyarországon is bevezették, amely jelentős előrelépésnek számít kitűzött célunk felé, hogy 2025-re csomagolásaink több, mint 95%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen, és elkötelezettek vagyunk a 100% elérésében. 2023 elején a Felix Soup termékek újrahasznosíthatóságra tervezett csomagolásának bevezetésével folytatjuk tevékenységünket.

Ezek az új tasakok egy, már hosszú idők óta fennálló kihívásra kínálnak megoldást: egyszerűbb műanyag szerkezetű, könnyebben újrahasznosítható csomagolások biztosítása a fogyasztók számára, anélkül, hogy az a termék ízét, minőségét és biztonságosságát veszélyeztetné.

A továbbfejlesztett csomagolás a legtöbb országban újrahasznosítható műanyagból (polipropilén) készül, miközben a termék magas minőségét és biztonságosságát is megőrzi, melyekre büszkén tekintünk.

fiatal lány fut kutyákkal
Tegyünk érte
Vállalásaink
Elkötelezetten teszünk a kisállatok, az állatbarátok és a közös bolygónk érdekében, éppen ezért törekszünk 6 Purina vállalásunk megvalósítására.