Mielőtt hazavinné kiskutyáját

Kutyák

Mielőtt hazavinné kiskutyáját

Kutyák

Mielőtt hazavinné kiskutyáját

Kutyák

Mielőtt hazavinné kiskutyáját

Egy kutyát befogadni nagyon izgalmas dolog, de ez soha nem lehet egy hirtelen döntés, mivel rengeteg tennivaló van, mielőtt hazavinnénk Őt.

Először is elengedhetetlen, hogy keressünk egy jó állatorvost. Kérdezzen meg más helyi gazdákat, kit ajánlanak – aztán telefonáljon, hogy kutyusát beregisztráltassa, és bejelentse az első vizsgálatra, valamint oltásra.

Életbevágóan fontos az is, hogy házát és kertjét biztonságossá tegye. Ellenőrizze, hogy kertje tökéletesen körbe van-e kerítve, hogy kutyája ne tudjon megszökni – és, hogy nem található-e benne valamilyen mérgező növény (a mérgező növényekről az interneten talál listát). A kiskutyák a szájukon keresztül fedezik fel a világot, szükségük van arra, hogy rághassanak valamit. Bármit a szájukba vesznek, ami a földön hever – pl. cipők, ruhák és könyvek – , éppen ezért pakoljon el minden rágható dolgot, amit kutyája elérhet. Esetleg használhat gyereknél is használatos biztonsági rácsot, hogy korlátozza az állat mozgását a ház bizonyos részein.

A gyerekjátékok különlegesen nagy kísértést jelentenek számára – de ritkán elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a rágó kutya fogainak. Ez nem csak, hogy törött játékokat eredményez, de veszélyes is: a kutya le is nyelheti a kis darabokat, ami pedig emésztési zavarhoz, kockázatos műtéthez és egy szép nagy állatorvosi számlához vezet. Életbevágóan fontos, hogy kutyáját távol tartsa gyermekei szobájától; valamint, hogy ők mindig felszedjék játékaikat a földről.