Gyógyszeradagolás

Kutyák

Gyógyszeradagolás

Kutyák

Gyógyszeradagolás

Kutyák

Gyógyszeradagolás

Tanulmányozza és sajátítsa el az alábbi beadási technikákat arra az esetre, ha az állatorvos tablettákat vagy folyékony gyógyszert írna fel kedvencének!

Különösen kiskutyáknál fontos, hogy az orvosságot ne az ételébe keverjük, mert gyakran előfordul, hogy az állat visszautasítja vagy csak részben fogyasztja el a táplálékát, s így a gyógyszeradagolása bizonytalanná válik.

Gyógyszeradagolás ábra

TABLETTA BEADÁSA

Egy kézzel fogja át fölülről a kutyája pofáját,és hüvelyk- illetve mutatóujjával húzza felfelé a fejét! A másik kezével óvatosan, de határozottan nyomja lefelé az állkapcsot, miközben a felső ajkait a fogai közé nyomja, és helyezze a nyelvre (lehetőleg hátulra) a tablettát! (1. lépés) Csukja be kutyája száját, és tartsa a fejét enyhén felemelve! Lefelé irányuló mozdulatokkal masszírozza a nyakat a gége irányában,míg a kutya le nem nyeli a gyógyszert! (2.lépés)

FOLYÉKONY ORVOSSÁG BEADÁSA

A kiskutya fejét tartsa óvatosan felfelé, és az orvosságot egy adagolóval vagy egy egyszer használatos fecskendővel adja be oldalról, a fogak között! Bátorítsa a kiskutyát, hogy nyelje le az adagot, és masszírozza a nyelőcső környékét! (3. lépés)