purina one kismacska taplalasa
purina one kismacska taplalasa
purina one kismacska taplalasa

KISMACSKÁJÁNAK TÁPLÁLÁSA

​Ön hogyan segíthet kismacskája egészsége és fejlődése támogatásában

​A kismacskája kétszer annyi energiát igényel testtömeg egységre vonatkoztatva, mint egy felnőtt macska. 6-8 hetes korára teljes mértékben el kell választani az anyamacskától, és hozzá kell szoktatni egy teljes értékű, kiegyensúlyozott, kismacskák számára megfelelő, rendszeres étrendhez. Ebben a gyors növekedési szakaszban ajánlott naponta 3-4 alkalommal megetetni kismacskáját, és mindig biztosítson számára friss, tiszta vizet. A „keveset és többször” etetési módszerrel gondoskodhat kiscicája magas tápanyag igényéről, valamint fejlődésben lévő emésztőrendszerét sem terheli meg.

​A benedvesedett száraz eledel vagy konzerv szobahőmérsékleten hagyva idővel kellemetlen ízűvé válhat, sőt meg is romolhat, ha több órákon át kint marad. Ezért az el nem fogyasztott adagot egy óra elteltével javasolt eltávolítani a tálból, és kidobni. Segíthet megóvni kismacskáját az emésztőrendszeri problémáktól, ha az étrendjében történő bármely változást 7-10 nap alatt, fokozatosan vezet be.

​A kiscicák inkább több alkalommal esznek kisebb mennyiségeket a nap folyamán. Kis adag eledel elfogyasztása után a kismacskák otthagyják, majd időnként ismét visszatérnek, hogy egyenek belőle. Ez a viselkedés semmiképpen sem jelenti azt, hogy vonakodna, vagy elutasítaná az eledelt. Ha azonban egymás után több alkalommal sem eszik, vagy kismacskájánál betegség előjelei mutatkoznak, mint például kedvetlenség, hasmenés, ismétlődő hányás, szemek vagy orr váladékozása, vizelési nehézség vagy székrekedés, esetleg szokatlan, sötét helyekre bújkál, haladéktalanul keresse fel állatorvosát.

​7 hónapos és egy éves kora között kiscicája gyomra és emésztése megerősödik annyira, hogy lecsökkentheti az étkezéseinek számát napi két alkalomra. Minden kismacska különbözik egymástól, ezért az etetési mennyiség függ a kiscica aktivitási szintjétől és fizikai állapotától. Amennyiben macskája túlsúlyossá válik, segíthet megelőzni a további testsúly gyarapodást azzal, hogy csökkenti az eledel mennyiségét. Állatorvosa segíthet felmérni macskája fizikai állapotát, és amennyiben szükséges, kialakítani egy megfelelő étrendet a testsúly csökkentésének elősegítésére.

​Most már készen áll, hogy segítsen kismacskájának a lehető legjobbat megadni első életévének bármely szakaszában, és egyidejűleg felkészítse a hosszú és egészséges életre.