Hol, mikor és mennyit etessünk?

​Hatékonyabbá tudja tenni macskája etetését, ha odafigyel arra, hogy mikor, hol és mennyi eledelt ad neki.

Segíthet, hogy macskájának ne kelljen félbeszakítania étkezését, ha gondoskodik arról, hogy az etető és itató tálkája ne legyen láb alatt, zajtól és az alomtól távol helyezi el, ahol kényelmesen és könnyedén hozzáférhet. Amennyiben több macskát tart otthonában, egyszerűen biztosíthatja számukra az azonos mennyiségű eledelhez való hozzáférést, ha az etető tálkákat különböző pontokra helyezi el. Megkönnyítheti a takarítást, ha az etető tálka alá műanyag tálcát vagy újságpapírt tesz. Gondoskodhat macskája megfelelő mennyiségű vízfelvételéről, ha mindig biztosít számára friss, tiszta vizet.

Alakítson ki egy napi rutint, melyben macskáját minden nap ugyanabban az időpontban eteti. Ha etetéskor a nevén szólítja, megerősítheti benne a nevet, miközben egy pozitív élményhez köti azt. Ha száraz eledellel eteti macskáját, már reggel kiteheti számára az egész napra elegendő adagot (ez nagyon kényelmes megoldás azok számára, akik sokáig dolgoznak), vagy reggel és este megfelezheti az etetési mennyiséget. A száraz eledel másik előnye, hogy segíthet tisztán tartani macskája fogait, és egészségesen az ínyét.

Fontos macskája pontos etetési mennyiségének ismerete, hogy biztosítani tudja számára a szükséges tápanyagok felvételét, továbbá megóvja a felesleges súlygyarapodástól. Gondoskodhat a macskája számára megfelelő etetési mennyiségről, ha mindig kiméri a szükséges eledel mennyiségét. A helyes etetéshez mindig kövesse a macskaeledelek csomagolásán található etetési útmutatót.