​A lakásban tartott macskájának táplálása – hogyan segíthet javítani közérzetén


​Nagyon sok macska él hosszú, egészséges és boldog életet kizárólag lakásban tartva. Azonban, ha macskája egy zárt, leszűkített térben él, alapvetően kevesebb lehetősége van a mozgásra. Megfelelő mennyiségű mozgás nélkül, valamint ha az eledelből kinyert energia meghaladja az elégetett kalóriák szintjét, az ideális testsúly megőrzése fokozott problémát jelenthet.

Segíthet lakásban tartott macskájának a súlygyarapodás megelőzésében, és fenntartani egészséges testsúlyát testmozgásra ösztönző rendszeres játékokkal, vagy kifejezetten lakásban tartott macskák táplálkozási igényeinek megfelelő eledellel. Ezek rendszerint magasabb fehérje- és alacsonyabb zsírtartalommal rendelkeznek, hozzáadott tápanyagaival segítenek lakásban tartott macskájának, hogy kiváló formában maradjon.

A lakásban tartott macskáknak a szőrlabdaképződés sokkal inkább okoz problémát, mint szabadban élő társaiknak. Ezt eredményezheti a gyakoribb tisztálkodás, vagy az is lehet, hogy mivel főleg vagy kizárólagosan lakásban élnek velünk, mi is gyakrabban tapasztaljuk ezt a jelenséget. Számos lakásban tartott macska számára készült eledel éppen ezért a szőrlabdaképződés okozta kellemetlenségeket is igyekszik csökkenteni mind a macska jó közérzetének, mind a lakás tisztaságának érdekében. Ezen eledelek nagy része hozzáadott rostokat, pre- és probiotikumokat tartalmaz az egészséges bélrendszer támogatására, valamint a szőrlabdák emésztőrendszerből történő könnyebb eltávolítása érdekében. Ezek a hozzáadott összetevők egyúttal segíthetnek csökkenteni az alom kellemetlen szagát is, ami előny mind Önnek, mind macskájának!