Tápláltsági állapotfelmérő segédlet kutyákhoz

Tápláltsági állapotfelmérő segédlet kutyákhoz
Dog laying down waiting to go for a walk
Dog laying down waiting to go for a walk
Dog laying down waiting to go for a walk

Sokan nem tudják pontosan, mennyi egy kutya egészséges testsúlya. Honnan tudhatja tehát, hogy kedvence akkora-e, amekkorának fajtája és típusa alapján lennie kell? A következő néhány egyszerű lépésben ellenőrizheti kutyája tápláltsági állapotának pontszámát és ideális méretét. Ezt akár ki is nyomtathatja, és felmágnesezheti a hűtőre, hogy mindig kéznél legyen. Nem ördöngösség!

Az alábbi csúszka segítségével válassza ki azt a képet, amely a leginkább hasonlít a kutyájára, mi pedig megmondjuk, hogy az állat alultáplált, túlsúlyos vagy éppen jó kondícióban van.

A Testalkat Felmérőt a kisállatgondozás szakértői dolgozták ki, hogy segítsenek Önnek eldönteni, egészségesek-e kedvence méretei. Azon vagyunk, hogy ne csak a testsúlyt emeljük ki, ez ugyanis félrevezető lehet. A kutya tápláltsági állapotának pontszámát ellenőrző segédlettel arra biztatjuk Önt, hogy fogja meg saját kezével a kutyáját, tapogassa végig, és állapítsa meg maga, hogy a csodás bunda alatt mekkora is valójában. Azt is javasoljuk, hogy nézze meg minden lehetséges szögből, hogy teljes körű képet kapjon, amely alapján eldöntheti, hogy egészséges-e az alakja és mérete. Legyen türelmes és gyengéd – lehet, hogy kutyája nincs hozzászokva az ilyen jellegű fizikai kontaktushoz, de ne aggódjon: hamar meg fogja szokni.