Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Purina One logó
szürke maine coon cica kanapén

Minden, amit a macskák húgyúti egészségéről tudni érdemes

2 perc olvasási idő
Purina One logó
Támogatja: Purina ONE

Húgyutak védelme macskáknál

A macskák húgyúti rendszere rendkívül érzékeny minden életkorban, de kiváltképp, ahogy macskád idősödik. Azok a cicák, akik sérülékenyebb vesével és húgyutakkal rendelkeznek, nagy hasznát veszik a speciális étrendnek és a számukra kifejlesztett formulának, kiválasztó szerveik védelme érdekében.

Miért fontos a húgyutak egészségének megőrzése a cicáknál?

A húgyúti rendszer alapvető szerepet játszik az egészségük megőrzésében, hiszen ez szűri ki a méreganyagokat a testükből.

  1. Macskád teste a természetes folyamatoknak köszönhetően szabad gyököket termel
    Ez a sejtek károsodásához vezethet --> ami a húgyutak károsodását okozhatja.
  2. Genetikai hajlam és táplálási tényezők, például a kiegyensúlyozatlan ásványi anyagok.
    Megváltoztathatják a vizelet pH-értékét --> nő a kristályok, kövek vagy más húgyúti problémák kialakulásának kockázata --> ez a húgyutak gyulladásához vezethet.

A húgyúti rendszer egészségének megőrzése

Állatorvosaink és táplálkozástudományi szakértőink által megalkotott PURINA ONE URINARY CARE támogatja macskád veséiének egészségét, és segít védeni húgyutait a gyulladásoktól. Az egyedi igényekre szabott tápanyagtartalom fenséges ízzel párosul, amit a cica imádni fog!

PURINA ONE Cat Benefit Icon
SEGÍT MEGVÉDENI A HÚGYUTAKAT A GYULLADÁSTÓL
Omega-3 zsírsav tartalmú halolaj, amely segít megvédeni a húgyutakat a gyulladástól

PURINA ONE Cat Benefit Icon
TÁMOGATJA A VESÉK EGÉSZSÉGÉT
Antioxidánsok a vesék egészségének támogatásáért

PURINA ONE Cat Benefit Icon
SEGÍT A VIZELET ÉS A HÚGYUTAK PH ÉRTÉKÉNEK SZINTEN TARTÁSÁBAN
Segíti a vizelet kémhatásának szabályozását és a húgyutak egészségének megtartását

Az összes PURINA ONE száraz macskaeledel tartalmazza az egyedi BIFENSIS formulát, mely egyedülálló tápanyagösszetételének köszönhetően erősíti macskád természetes védekezőképességét. Tekintsd meg idősödő cicák számára kifejlesztett formulánkat, amivel kedvenced egészségét arany éveiben is biztosíthatod.

maine coon cica konyhában macskajátékkal játszik

Kölyökmacskád szobatisztaságra nevelésében szükséged lenne segítségre? Olvasd el tanácsainkat!

Bárhogyan döntesz kedvenced etetésével kapcsolatban, az ő egészsége és boldogsága a legfontosabb. Ügyelj a táplálásra, így biztos lehetsz benne, hogy a láthatóan kirobbanó forma egészséges szervezettel párosul.

A húgyúti rendszer megbetegedése nem az egyetlen kockázati tényező, ami a senior macskák esetében felmerülhet. A megelőzés azért is fontos, mert egy átlagos, egészséges szobacica akár 16 évig is élhet. Ennek nem csak az az oka, hogy a legtöbb betegség mára már gyógyíthatóvá vált, de az egészség megőrzése és fenntartása is könnyebben megoldható. Mit tehetünk, hogy kedvencünk fitt és életerős legyen? Ebben az összeállításunkban sorra vettük, hogy mire érdemes odafigyelni a macskák általános egészsége érdekében.

Macskánknak emellett jóval korlátozottabbak a lehetőségei az egészsége megőrzésére, mint nekünk. Éppen ezért fontos gondoskodnunk az erős immunrendszerről, hogy kedvencünknek hosszú és teljes élete legyen. 3 tipp az immunrendszer természetes erősítésére című cikkünk télen-nyáron kiemelkedő fontossággal bír. Cikkünket itt találod.

A cicák ápolási rutinjának fontos része a féregtelenítés is, mivel számtalan betegség alakulhat ki, ha nem óvjuk kellőképpen kedvencünket. Ez az összeállítás segít tisztába kerülni azzal, hogy mikor kell elkezdeni a féregtelenítést, milyen időközönként szükséges ismételni, és milyen megoldások léteznek.

Ismerd meg a Purina ONE száraz és nedves eledeleit, és válaszd ki a leginkább kedvencednek valót cicád speciális igényei és életkora alapján. 

Kapcsolódó cikkek:

Purina ONE