Csemegék a macskának

Csemegék a macskának
Fluffy ginger cat being stroked by owner
Fluffy ginger cat being stroked by owner
Fluffy ginger cat being stroked by owner
  • A teljes értékű eledelek mellé nem szükségesek táplálékkiegészítők, hogy macskája az összes szükséges tápanyaghoz hozzájusson. Bizonyos eledelek, mint például a jutalomfalatok, és egyes tisztán hús vagy hal alapú eledelek önmagukban nem tekinthetőek kiegyensúlyozott tápanyagforrásnak. A jutalomfalatok mértékkel adhatóak, de ilyenkor mennyiségével arányosan csökkenteni kell a fő táplálék adagját a túltáplálás elkerülése érdekében. Örök értékű szabály, hogy a macska napi kalóriabevitelének legfeljebb 15%-a származhat jutalomfalatokból.
  • A házilag készített táplálékok, például friss húst vagy halat alaposan meg kell főzni vagy sütni, só hozzáadása nélkül, és az összes bőrt és csontot el kell távolítani róla. A különleges receptúra alapján készült táplálékok csomagolásán megtalálható az etetési útmutató, amely feltünteti, hogyan és milyen gyakorisággal adhatók.
  • Ha kedvence az állatorvos által előírt különleges diétán él, fogyókúra vagy más egészségügyi probléma miatt, ezeket valószínűleg jobb teljesen elkerülni. A biztonság kedvéért kérdezze meg az állatorvostól, mit szabad adnia a macskának és mit nem.