Környzet

Alapanyagaink Felelős Beszerzése

Célunk

2022-re a termékeinkben lévő tengeri összetevők az első mondatban összetevők 100% -ban felelős forrásból fognak származni.

100

Eddigi eredményeink

2020-ban: a termékeinkben lévő tengeri összetevők 76%-át felelős forrásból, a szóját pedig 99%-ban felelős és nyomon követhető forrásból szerezzük be. Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy elérjük célunkat, miszerint a tengerből származó összetevők 100%-át felelős forrásból szerezzük be, ezért kiterjesztettük vállalásunkat 2022-ig, ugyanis biztosak voltunk abban, hogy el tudjuk érni a kitűzött célunkat. Habár nagy előrelépéseket tettünk, még mindig nagy kihívást jelent minden halfajtát felelős forrásból beszerezni. A COVID 2020-as korlátozásai miatt a halászhajók gyakran a kikötőben maradtak, illetve a halászok hiánya miatt a halak és a felelős forrásból származó halfajok elérhetősége csökkent. A Nestlé definíciója alapján a felelősen beszerzett tengeri összetevők százalékos arányát a Fenntartható Halászati ​​Partnerség ("Sustainable Fisheries Partnership") határozza meg.

2019 -ben: Tengerből származó összetevőink 53% -a felelős forrásból származik *a Nestlé felelős beszerzési irányelveinek megfelelően.

article10-picture1.jpg

Názőpontunk: Purina és felelős beszerzés

Legyen szó gazdiról, állateledel kereskedőről vagy állatorvosról, mindenki tudni akarja, hogy honnan származnak termékeink összetevői, és milyen környezeti hatásokkal jár a beszerzésük. Szintén tudni szeretnék, milyen beszerzési irányelveket fogalmaztunk meg.

A Purinánál a felelős beszerzés szabályzatát folyamatosan felülvizsgáljuk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy beszállítóink felelős és fenntartható módon minőségi alapanyagokat állítsanak elő. Azon dolgozunk, hogy erősítsük partnereinkben a jó nyomon követhetőség fontosságát, és beszállítóinkat bevonjuk a teljes ellátási láncunk értékelésébe. Például olyan szervezetekkel dolgozunk együtt, mint a Proforest and Sustainable Fisheries Partnership, hogy meg tudjuk határozni, hogy mennyire fenntarthatóak a folyamataink. Ez a munka a Nestlé üzletágain belül az élvonalba helyez minket a felelős beszerzés terén.

article10-picture2.jpg

Nem csak a partnerszervezeteinkkel dolgozunk együtt rendszeresen, hanem csapatunk gyakran találkozik beszállítóinkkal és fogyasztóinkkal, valamint felkeresi a partnereink üzemeit is, ezáltal jól megértjük beszállítóink működését. Bár néha nehéz ellátogatnunk minden beszállítónkhoz, mivel egyes termékeink nagyon összetett ellátási lánccal rendelkeznek, olyan kezdeményezéseket léptettünk életbe, mint például a termelési területek rendszeres felmérése annak érdekében, hogy az ellátási láncunk egészen a termőföldtől kezdve felelős legyen.

A Purina számára a felelős beszerzése kiemelten fontos. Ezért alakítottunk ki hosszú távú beszerzési stratégiákat a termékeinkben található anyagokhoz, hogy a fogyasztóink és partnereink megbízhassanak a felelős beszerzési folyamatunkban.

A Purina által felhasznált szója 99%-a nyomon követhető és felős forrásól származik.

Fenntarthatóság És Közös Értékteremtés A Nestlénél

Ahogyan a Purina elkötelezett dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudjon meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Esettanulmány

A tettek többet érnek minden szónál, ezért rövid esettanulmányokban foglaltuk össze, hogy milyen tevékenységek járultak hozzá Európa szerte a Purina vállalások eléréséhez.

Az EASTI Halászati Fejlesztési Projekt támogatása

A Purinánál - anyavállalatunkkal együtt - támogatjuk a Kelet-atlanti Fenntartható Tonhal Kezdeményezés (EASTI) halászati fejlesztési projektjét (FIP), amelynek célja a halászat fenntarthatóságának javítása, majd az MSC szabvány szerint annak teljes körű értékelése.

Az EASTI FIP hatókörébe a következő tonhalfajok tartoznak; nagyszemű, skipjack és sárgaúszójú tonhal, amelyeket 33 erszényes kerítőhálós hajóról halásznak az Atlanti-óceánon, és számos nyugat-afrikai parti állam kizárólagos gazdasági övezetében.

Az EASTI Halászati Fejlesztési Projekt támogatása

Regeneratív mezőgazdaság az egészséges talajért

Az egészségesebb talaj magasabb terméshozammal jár, a növények szélesebb körű termesztését teszi lehetővé, és több szerves szenet és vizet tárol. A regeneratív mezőgazdasági módszerek helyreállítják a talaj egészségét, és kulcsfontosságú részét képezik a Purina fenntarthatósági programjának. Gazdákkal, beszállítókkal és közösségekkel dolgozunk együtt, hogy a hagyományos gazdálkodási gyakorlatokat regeneratív mezőgazdasági módszerekké alakítsák át, amelyek védik és helyreállítják a természeti erőforrásokat, például a talajt, a vizet és a biológiai sokféleséget.

Franciaországban a Purina a Living Soils Initiative szervezet partnere, amely képzést és technikai támogatást nyújt azoknak a gazdáknak, akik hajlandók használni a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat, és mérni azok talajra gyakorolt hatását. A projekt célja új pénzügyi módszerek kifejlesztése is, hogy felgyorsítsuk a gazdálkodók mielőbbi áttérését ezekre az új módszerekre.

Regeneratív mezőgazdaság az egészséges talajért

További vállalások