Kisállatok

A Kisállatok Elhízásával Járó Kockázatok Csökkentése Megelőző Programokon Keresztül

Célunk

2023-ra Európa 10 legnagyobb piaca támogatni fogja elhízást megelőző programjainkat.

50

Eddigi eredményeink

50% teljesítve

2017 -ben elindítottuk az "Healthy Love" programot, amelynek célja, hogy segítse az állatorvosokat a megfelelő információkkal ellátni, hogy párbeszédet kezdeményezhessenek a gazdikkal kedvenceik egészséges súlyának megőrzéséről.

A program a következőkre összpontosít:

  • Az elhízás megelőzése (az egészséges kondíció fenntartása) minden kedvencnél, fókuszban a magas kockázati csoportba tartozó normál súlyú kedvencekkel
  • Az elhízás korrekciója - egyszerűsített fogyókúrás program túlsúlyos kedvenceink számára
  • A jojó effektus elkerülése - hosszú távon egészséges súly - a sikeres fogyás után, az egészséges szokások fenntartása.

2018 során a Healthy Love Programme -ot 4 kiemelt piacunkon elindítottuk. Sajnos 2020 -ban márciustól a kampány nem futhatott a COVID -hez kapcsolódó helyi korlátozások miatt az állatorvosi klinikákon.

Továbbá segítettünk támogatni az elhízás kezelésével és megelőzésével kapcsolatos egyetemi kutatásokat, és az eredményeket médiakampányokon keresztül közöltük a top 10 piacunk közül 5-ön.

article4-picture1.jpg

Nézőpontunk

A kedvtelésből tartott kisállatok elhízása egyre nagyobb probléma, 2018 -ban a kutyák 51% -át, a macskák 44% -át érintette. Tudjuk, hogy az étrend és a megszokások megváltoztatása ugyanolyan nehéz a háziállatoknak, mint az embereknek. A tápláláson túlmenően a Purina ezért tudományos partnereivel együttműködve vizsgálja, hogy a viselkedéstudomány hogyan segítheti a kisállatokat és gazdáikat kedvenceink életminőségének javításában. A problémák egyik kiváltó oka a modern életmód és az a tendencia, hogy a kisállatokat snackekkel és jutalomfalatokkal (túlzott szeretetből) túletetik. Az edukáció szintén kulcsfontosságú: egy másik tanulmány, amelyet a Purina végzett öt egyetem szakértőivel együttműködve, kimutatta, hogy az állattulajdonosok 33% -a nem tudja helyesen megítélni, hogy kedvence túlsúlyos -e. A túlsúly kedvenceinknél is egészségügyi problémákhoz vezet, az izületi és belső szervi betegségek mellett, a túlsúly súlyos hatással van kedvencünk életminőségére is.

A Purinánál évtizedek óta dolgozunk azért, hogy kedvenceink egészségesebb étrendet és életmódot folytassanak, és áttörő újításokat vezetünk be az állateledelgyártásban - amelyek közül sok újradefiniálta az ipari szabványokat. Ezek közé tartoznak a klinikai eledeleink, az első olyan állateledelek a piacon, amelyeket kifejezetten a fogyás és az egészséges kondíció fenntartása érdekében fejlesztettek ki.

Úttörő szerepet játszottunk a Pontozásos Kondícióbecslési Rendszer (Body Condition Score System, BCS) megalkotásában is, amelyet ma már széles körben alkalmaznak és nemcsak a tudományos vizsgálatokban használnak, hanem az állatorvosok és az állategészségügyi szervezetek is sztenderdként használják a kisállatok kondíciójának értékelésére, valamint arra, hogy megállapítsák túlsúlyosak vagy elhízottak -e. Továbbra is szorosan együttműködünk az állatorvosokkal, hogy segítsünk a gazdiknak jobban megérteni, hogyan érhetnek el pozitív változást túlsúlyos kedvenceik egészségi állapotában saját viselkedésük megváltoztatásával.

article4-picture2.jpg

Célunk, hogy megelőző programjaink révén segítsük csökkenteni a kedvtelésből tartott állatok elhízásának kockázatát - együttműködve az állateledelgyártás és közegészségügy kulcsszereplőivel a valódi változás elérése érdekében.

Felismertük, hogy a probléma súlyossága miatt egyedül nem tudunk változtatni. Dolgoznunk kell az iparágunkon belül és más kulcsfontosságú érdekelt felekkel a változás érdekében.

Kedvenceink elhízásának kezelése még nagyobb kihívást jelent, ha a gazdik közül sokan észre sem veszik, hogy kedvencük túlsúlyos.

A Nestlé Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés riportjára építve

Ahogyan a Purina elkötelezett dolgozik a kiskedvencek és az őket szerető emberek életének jobbá tételén, úgy anyavállalatunk, a Nestlé is elkötelezett az életminőség jobbítása mellett, így segítve az egyének, a családok, a tágabb közösségek és bolygónk egészségesebb jövőjét.

Tudjon meg többet a Nestlé magyarországi társadalmi tevékenységeiről

Esettanulmány

A tettek többet érnek minden szónál, ezért rövid esettanulmányokban foglaltuk össze, hogy milyen tevékenységek járultak hozzá Európa szerte a Purina vállalások eléréséhez.

Az elhízás megelőzéséről szóló kerekasztal beszélgetések

Az egyik legnagyobb és legjelentősebb esemény az oroszországi és a FÁK -országok állatorvosi közössége számára -„Purina Partners” szakmai virtuális konferenciája 2020 decemberében került megrendezésre. A konferencián bemutatásra kerültek a Purina kutatási eredményei, és az állatorvosok legfontosabb véleményformálói arra a következtetésre jutottak, hogy a probléma megoldásának egyik módja lehet a gazdik edukációja kedvenceik túlsúlyának és elhízásának felismerésére.

Az elhízás megelőzéséről szóló kerekasztal beszélgetések

"Fuss a legjobb barátoddal" kampány a kutyás futás népszerűsítésére

2019 -ben a Purina Ukrajna együttműködött a „Run Ukraine” nevű helyi szervezettel, hogy ösztönözze a kutyásokat, hogy kutyáikkal együtt fussanak biztonságos környezetben és közösségben. A tulajdonosok és kedvenceik 3 vagy 5 km -es távot futhattak le. A rendezvényen oktatási anyagokat biztosítottak a tulajdonosoknak, hogy többet tudhassanak meg a kutyák egészséges táplálásáról.

"Fuss a legjobb barátoddal" kampány a kutyás futás népszerűsítésére

További vállalások