Játék idősödő macskákkal
Játék idősödő macskákkal
Játék idősödő macskákkal
Játék idősödő macskákkal

Játék idősödő macskákkal

Idős macskák és a játékidő

A játék idős korban is a testmozgás nagyszerű formája, mely fitten és jó kondícióban tartja macskáját, valamint edzésben tartja izmait és ízületeit. Emellett a közösen eltöltött idő is élvezetes és szórakoztató lehet számára.

Valóban szükséges idős macskája számára a játékidő?

Első lépésben egyeztessen állatorvosával arról, milyen típusú játék a legmegfelelőbb idősödő macskája számára. A játékidőt minden esetben az Ön macskájának egyéni szükségleteihez kell szabni. Ha macskája szívprobmlémákkal küzd, akkor nem biztos, hogy könnyen megbirkózik a fárasztó gyakorlatokkal. A gyakoribb rövid, kevésbé intenzív játékok sokkal jobb hatással vannak macskájára.

Milyen játékokat szeretnek az idős macskák?

Az idősödő cicák is ugyanazokkal a játékokkal játszanak, mint fiatalabb társaik.

Üldözhető vagy levadászható játékok

Macskája is szereti a földön guruló játékokat kergetni és elkapni? Ezek a típusú játékok előhozzák macskája természetes vadászösztönét.

Színes játékok

A cicák odavannak a színes, tollakkal ellátott pálcákért, mert a madarakra és azok becserkészésére emlékeztetik őket.

Agytorna

Népszerűek a mentális képességeket stimuláló játékok, például a jutalomfalatokkal feltöltött labdák, amiben a rejtett kincsek megszerzéséhez először ki kell találnia macskájának, hogy szerezheti meg őket.

Ahhoz, hogy fenntartsa cicája érdeklődését, néhány hetente cseréljen játékot. Nem szükséges újakat vásárolni, elég, ha előveszi azokat, amiket régen látott már. Ha új ötletekre van szüksége, az állatkereskedésekben is szerezhet inspirációt, hogy megőrizze idős macskája fizikális és mentális egészségét.

Az idős macska helyes táplálásával még több közös játékban lehet részük!