Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Purina One logó
trikolor cica a lakásban pihen

A legidősebb cicák

2 perc olvasási idő
Purina One logó
Támogatja: Purina ONE

A cicáknak 9 életük van – halljuk gyakran kedvenceinkkel kapcsolatban. Igen ám, de vannak olyan különleges macskák, akik még ezt a kilencet is nagyon meg tudják nyújtani.

Alábbiakban összegyűjtöttük a világ leghosszabb életű cicáinak listáját.

Mennyi egy cica várható élettartama?

Szerencsére kis kedvenceink egészséges táplálkozás, óvó szeretet mellett akár tizenöt évig, vagy még annál is tovább élhetnek. De meddig éltek azok a macskák, akik rekorderként még ezt a kort is túl tudták szárnyalni? A történelemben persze a hivatalos nyilvántartás előtt is létezhettek aggastyán macskák, mi a Guinness hivatalosan bejegyzett listájáról szemezgettünk.

Creme Puff, aki imádta a természetfilmeket

Az abszolút rekorder a texasi illetőségű Creme Puff lánycica volt, aki nem kevesebb, mint 38 évével szinte már hihetetlennek tűnő kort élt meg. Gazdijai persze nagyon szerették: az étrendjébe brokkolit, tojást, pulykahúst sőt még kávét is kevertek. Hogy idős napjait is ingerekben gazdagon töltse, a megfáradt Puff cica a garázsból átalakított moziban élvezhette kedvenc természetfilmjeit.

Baby, old baby

A texasi aggastyánt követi Baby, aki csupán pár nappal maradt el a csúcstartótól, szintén 38 évet élt, de érdekességképp a lista ötödik helyét foglalta Creme Puff nagypapája is, Rexs Allen a maga 34 életévével. Őt is ugyanazok a gazdik nevelgették, mint a rekorder unokáját. Hiába, a jó gének aranyat érnek!

Cicus a nyolcvanas évekből

A legutóbbi rekorder-közeli macska 2017-ben hunyt el. Az angliai gazdiknál nevelkedő Nutmeg 32 évet élt, amikor született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon.

cirmos maine coon cica fekszik

Cicáink a rendszeres állatorvosi látogatás és az egészséges táplálkozás mellett szerencsére egyre tovább élhetnek. Óvjuk és szeressük őket, és tápláljuk őket a lehető legnagyobb gondoskodás mellett!

Kapcsolódó cikkek:

Purina ONE