Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
szürke hosszúszőrű cica kanapén gazdája közelében

Az idős macska gondozása

1 perc olvasási idő

Kedvenced még a szokásosnál is jobban szeret aludni, főleg ha valamilyen jó puha helyen gömbölyödhet össze, és ez a kor előrehaladtával egyre inkább igaz. Az idős macskák néha ízületi fájdalmaktól szenvednek, ezért egy kényelmes fekhely megfelelő alátámasztást adhat az ízületeiknek, hogy a lehető legkellemesebben pihenjenek. Tartsd fekhelyét meleg, nyugodt és huzatmentes helyen, hogy teljes nyugalomban pihenhessen.

Hogy csökkentsd a macska ízületeit ért terhelést, a fekhely közelében elhelyezhetsz egy tálka tiszta vizet, így kedvencednek nem kell messzire mennie, ha megszomjazik. Ezzel elérheted, hogy többet igyon, így elkerülhető a dehidratálódás és a húgyutak fertőzései, amelyek sok esetben utolérik az idősebb macskákat. Jó ötlet továbbá a közelben tartani az alomtálat is – ha a macska korábban nem használt ilyet, most akkor is jól jöhet neki egy bent a házban, könnyen elérhető helyen, hogy ne kelljen olyan messzire mennie, ha el akarja végezni a szükségét.

Az egyik macska az ablakpárkányról szereti figyelni a járókelőket, a másik inkább a kanapén szundít – de mindegyiknek megvan a maga kedvenc helye, mégpedig általában magasan.

idős vöröses színű cica puha felületen

Bár a macskák idősebb korukban is szeretnek ugrani, most már nem biztos, hogy képesek olyan magasra felugrani, mint korábban. Ha az ugrást könnyebben teljesíthető részekre bontod, azzal segíthetsz neki feljutni oda, ahova szeretne. Például ha a padló és a macska kedvenc széke közé beteszel egy zsámolyt, akkor macskádnak egy nagy ugrás helyett csupán két kisebbet kell megtennie.

Kapcsolódó cikkek: