Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
szürkecirmos cica pihen

Benti unaloműző játékok macskáknak

2 perc olvasási idő

Játékokkal egyszerűen, de élvezettel teli módon teheted macskád életét izgalmasabbá, miközben a köztetek lévő kapcsolatot is erősíted.

A következő játékokat örömmel ajánljuk:

"Zsákmány" vadászat

Egy cicajáték segítségével utánozd a zsákmány mozgását! Húzd végig a földön, alkalmanként megállva, mintha csak egy állat járkálna arra. Ezzel arra ösztönzöd a macskádat, hogy lopakodva közelítse meg a prédát, majd csapjon le rá, akárcsak a vadonban tenné. Ezzel a feladattal a macska vadászösztönét serkented, miközben fejleszted a gyorsaságát és mozgékonyságát is. Érdemes játékidőn kívül elrejtve tartani a „zsákmányt”, hogy a cica minden alkalommal izgalmasnak találja, amikor előkerül.

Macskamentás móka

Egy játékot vagy labdát még vonzóbbá varázsolhatsz, ha annak belsejét macskamentával tömöd ki, vagy ha olyan játékot veszel, ami eleve tartalmazza ezt a természetes fűszernövényt. Viszont érdemes fejben tartani, hogy vannak cicák, akiket teljesen hidegen hagy a macskamenta.

Labdajátékok

Meglepő, de sok macska imádja visszahozni az eldobott labdát, vagy legalábbis utána iramodni, mivel a gyors és kiszámíthatatlan mozgás a prédára emlékezteti őket. Rakj egy csengőt a labda belsejébe, hogy felkeltsd kedvenced érdeklődését, majd dobd el a labdát úgy, hogy ő is szemmel tudja követni és le is tudjon rá csapni. Sok cicát az hoz igazán lázba, ha a labda begurul egy másik szobába vagy új irányt vesz egy sarkon.

Játék az eledelért

Az etetőlabirintusok és eledellel tölthető labdák olyan játékok, amelyekben jutalomfalatot lehet elhelyezni. Macskád ide-oda gurítgatással vagy más játékos mozdulatokkal tudja kiügyeskedni belőlük apránként a finomságokat. Az ilyen típusú játékok a macskák vadászösztönét elevenítik fel és stimulálják, hiszen így meg kell dolgozniuk az élelemért. Fontos, hogy a játékba rejtett falatokat számold bele kedvenced napi adagjába a megfelelő tápanyagbevitel érdekében.

Kapcsolódó cikkek:

2 perc olvasási idő

Ne vedd félvállról az eledelváltást!

2 perc olvasási idő

Miért és mikor liheg a macska?

3 perc olvasási idő

Így óvjuk macskánkat nyáron