Benti unaloműző játékok macskáknak

covid
covid
covid

Játékokkal egyszerűen, de élvezettel teli módon teheti macskája életét izgalmasabbá, miközben a gazdi és kedvence közti kapcsolatot is erősíti. A következő játékokat örömmel ajánljuk:

1. "Zsákmány" vadászat

Egy cicajáték segítségével utánozza a zsákmány mozgását. Húzza végig a földön, alkalmanként megállva, mintha csak egy állat járkálna arra. Ezzel arra ösztöni a macskáját, hogy lopakodva közelítse meg a prédát, majd csapjon le rá, akárcsak a vadonban tenné. Ezzel a feladattal a macska vadászösztönét serkenti, miközben fejleszti a gyorsaságát és mozgékonyságát is. Érdemes játékidőn kívül elrejtve tartani a „zsákmányt”, hogy a cica minden alkalommal izgalmasnak találja, amikor előkerül.

2. Macskamentás móka

Egy játékot vagy labdát még vonzóbbá varázsolhat, ha annak belsejét macskamentával tömi ki, vagy ha olyan játékot vesz, ami eleve tartalmazza ezt a természetes fűszernövényt. Viszont érdemes fejben tartani, hogy vannak cicák, akiket teljesen hidegen hagy a macskamenta.

3. Labdajátékok

Meglepő, de sok macska imádja visszahozni az eldobott labdát, vagy legalábbis utána iramodni, mivel a gyors és kiszámíthatatlan mozgás a prédára emlékezteti őket. Rakjon egy csengőt a labda belsejébe, hogy felkeltse kedvence érdeklődését, majd dobja el a labdát úgy, hogy ő is szemmel tudja követni és le is tudjon rá csapni. Sok cicát az hoz igazán lázba, ha a labda begurul egy másik szobába vagy új irányt vesz egy sarkon.

4. Játék az eledelért

Az etetőlabirintusok és eledellel tölthető labdák olyan játékok, amelyekben jutalomfalatot lehet elhelyezni. Macskája ide-oda gurítgatással vagy más játékos mozdulatokkal tudja kiügyeskedni belőlük apránként a finomságokat. Az ilyen típusú játékok a macskák vadászösztönét elevenítik fel és stimulálják, hiszen így meg kell dolgozniuk az élelemért. Fontos, hogy a játékba rejtett falatokat számolja bele kedvence napi adagjába a megfelelő tápanyagbevitel érdekében.