Örökbefogadás

Örökbefogadás
Couple of bed with black cat
Couple of bed with black cat
Couple of bed with black cat
Calico cat
  • Ha felnőtt macskát fogad be, az már valószínűleg tisztában van az alapvető házirenddel, például az alomtál használatával, kiforrott személyiséggel és rutinnal rendelkezik. Ezek az állatok általában csendesebbek és nyugodtabbak, bár ez a fajtától is függhet.
  • A megbízható menhelyeken az örökbefogadásra váró macskák alapos orvosi vizsgálaton esnek át, valamint ivartalanítják, beoltják, féregtelenítik, bolhátlanítják és mikrochippel látják el őket.
  • Egyes macskák előtörténetét a menhely dolgozói ismerik, így segíthetnek Önnek kiválasztani az otthonához és életmódjához illő kedvencet. Így például meg tudják mondani, hogy a macska jól kijön-e a gyerekekkel, vagy más háziállatokkal, továbbá igényel-e valamilyen különleges bánásmódot.
  • A legnagyobb menhelyek értékes támogatást és tanácsot adhatnak a macska egész élete során, sőt akár vissza is veszik a macskát, ha a kapcsolat nem működik, vagy az Ön életkörülményei megváltoznak.
  • Mivel rengeteg macska vár új otthonra, szinte bizonyos, hogy Ön megtalálja köztük kedvencét, legyen akár fajtatiszta, akár keverék.
  • Ha Ön örökbe fogad egy macskát, megadja neki a hosszú, boldog élet esélyét maga mellett – ezt az esélyt pedig minden állat megérdemli.

Ha azt tervezi, hogy magához vesz egy kisállatot, több fontos tényezőt is számításba kell vennie, mielőtt a tervét valóra váltja. Ez fokozottan érvényes az örökbefogadott macskák esetében, akik esetleg már nehezen változtatnak a szokásaikon, vagy sok szenvedésen mentek keresztül.