Interjú Hanzel Lajossal, a PURINA Magyarország igazgatójával

Kutyák

Interjú Hanzel Lajossal, a PURINA Magyarország igazgatójával

Kutyák

Interjú Hanzel Lajossal, a PURINA Magyarország igazgatójával

Kutyák

Interjú Hanzel Lajossal, a PURINA Magyarország igazgatójával

Hanzel Lajos hónapokat töltött azzal, hogy megtalálja a megfelelő örökbefogadható kutyust, és elkötelezetten hisz a felelős állattartásban. A PURINA Magyarország igazgatójaként a munkaidejében is aktívan tehet azért, hogy kedvenceink boldogabb életet élhessenek, és minél több örömteli pillanatot éljünk át közösen.

Felelősségünk a kisállat kiválasztásánál kezdődik

Mióta dolgozol a PURINA-nál? Miért választottad ezt a pályát?

2016. január óta dolgozom a PURINA Magyarországnál, de nem tekintem magam újoncnak, mert a PURINA a Nestlé világcég része, ahol már 1994 óta dolgozom. Az elmúlt 4 évet Lengyelországban töltöttem, és régi vágyam teljesült, amikor rám bízták a PURINA magyarországi vezetését. Imádom az állatokat és ebben a pozícióban sokat tehetek azért, hogy kis kedvenceink egészségesebb, boldogabb életet tölthessenek gazdáikkal.

Mitől lesz több a PURINA, mint egy egyszerű állateledel márka?

A PURINA közel 120 éves tapasztalata, folyamatos fejlesztése és folyamatosan bővülő, rendkívül nagyszámú tudományos kutatása garancia arra, hogy kedvenceink a lehető legmegfelelőbb táplálást kaphassák. A PURINA nemzetközi csapatában több mint 350 állatorvos és tudományos kutató dolgozik. A PURINA-n kívül nem sok vállalat mondhatja el magáról, hogy a piacra kerülő termékei széleskörű, tudományos vizsgálatokkal alátámasztott kutatások eredményeként érkeznek a kedvenceink tálkájába.

Hanzel Lajos és kutyája

Mit jelent számodra a felelős állattartás?

Hiszek abban, hogy felelősségünk már a kisállat kiválasztásánál kezdődik, hiszen sok-sok évre létesítünk kapcsolatot új családtagunkkal, ami komoly elköteleződést jelent. Nem csak a házasságok végződnek nagy számban válással, hanem a cicák és kutyák is sokszor kikerülnek a családból, ami nagyon megviseli őket. Ha kisállatot vettünk magunkhoz, mindent meg kell tennünk azért, hogy egészséges, boldog életet élhessen velünk. Mi abban hiszünk, hogy a kutyák vagy macskák és az emberek együtt élhetnek igazán boldog életet.

Örökbefogadás vagy tenyésztőtől vásárolt kutya? 

Szerintem ez nem egy vagy-vagy kérdés! Az emberek különbözőek és különböző társra vágynak, de maga a tény, hogy kisállatot vesznek magukhoz, összeköti őket. Ha jól átgondoltuk, hogy kit keresünk és miként illeszkedik életünkbe az új társunk, hamarosan meg fogjuk találni az „igazit”.

Hanzel Lajos kutyája

A te kutyád, Tapi szintén örökbefogadott. Mi a ti történetetek? 

Előző kutyám is örökbefogadott volt és annyi örömet adott, még ha nem is ismerhettem kölyökkutyaként, ami alapján most is az örökbefogadás mellett döntöttem. Elég pontos elképzelésem volt, hogy milyen természetű/személyiségű kutyust keresek, így hónapok internetes kutatómunkája után sikerült megtalálnom Tapit, aki akkor volt 7 éves és szomorúan élt egy menhelyen. Jó pár hónap eltelt, mire szívférgességét kikezeltük, sántítását megszüntettük, és egy aktív, selymes szőrű kutyánk lett. Ez részben például a PURINA PRO PLAN idősebb kutyáknak kifejlesztett OptiAge termékének köszönhető.

Mi várható a Purinánál 2017 második felében? 

Tovább dolgozunk azon, hogy minél több „boldog kapcsolatban” élő aktív, egészséges kutyus és cica legyen Magyarországon. Ennek részeként tovább fejlesztjük büki gyárunkat (ami a PURINA egyik legnagyobb és legmodernebb gyára Európában), és igyekszünk minél több kutyatartót megismertetni Optinutrition formulát tartalmazó PRO PLAN termékeinkkel.

2 tonna adomány a HEROSZ Állatotthonnak
A PURINA tavaszi videókampányában hírességek és szakértők mondták el, hogy ők mit fogadnak meg legkedvesebb állatbarátjuk boldogsága érdekében. A videók alatt a gazdik kommentben tehették meg a saját fogadalmaikat, a PURINA pedig minden hozzászólásért cserébe egy adag állateledelt ajánlott fel a HEROSZ Állatotthonnak.

A kezdeményezésben 1 hét alatt összesen 2,281 fogadalom érkezett, ami 2,281 adag eledelt jelentett, a PURINA pedig felajánlotta az összegyűjtött mennyiség kiegészítését és összesen 2 tonna állateledelt adományozott az Állatotthon kis lakóinak.

Nézd meg, mit fogadott meg Hanzel Lajos Tapi boldogságáért!