A legjobb tippek a sikeres szobatisztaságra neveléshez

Kutyák

A legjobb tippek a sikeres szobatisztaságra neveléshez

Kutyák

A legjobb tippek a sikeres szobatisztaságra neveléshez

Kutyák

A legjobb tippek a sikeres szobatisztaságra neveléshez

Korlátozza le házában a területet, ahová kutyáját beengedi

1. Korlátozza le házában a területet, ahová kutyáját beengedi

2. Tartsa magát egy szigorú napirendhez – azáltal, hogy az etetés minden napon ugyanabban az időpontban történik, a szobatisztaságra nevelés is egyszerűbb lesz, mivel a kiskutyák általában 20-30 perccel etetés után ürítenek.

3. Válasszon ki egy kültéri, WC gyanánt szolgáló területet – a kutyák általában szeretik ugyanazt a helyet használni minden alkalommal – tehát legyen következetes abban, hogy hová viszi őt; és jutalmazza meg kedvencét minden alkalommal, amikor sikeresen elvégzi dolgát.

4. Kutyáját rendszeresen – különös tekintettel a reggeli első és az esti utolsó alkalomra – ugyanolyan gyakorisággal és időközönként vigye ki az egész nap során. Adjon Neki pár percet dolga elvégzésére, aztán vigye be. Ne növelje az egészségügyi séta idejét egy szabadban történő játékká, mert ezzel összezavarja kutyáját a séta valódi célját illetően.

5. Ismerje fel a jeleket – Ha kutyája szimatolni kezdi a padlót, kaparni kezdi az ajtót, vagy körözni kezd a szobában, az annak a jele, hogy ki szeretne menni üríteni. Vigye őt az előzőleg kijelölt illemhelyre, és adjon neki pár percet. Ha nem sikerül ürítenie, vigye őt be, majd pár perccel később vigye ki újra.

6. Jutalmazás, jutalmazás, jutalmazás! – Mindig dicsérje kutyáját nyugodt, hízelgő szavakkal, és simogassa meg, ha ügyesen elvégzi dolgát.

7. A türelem rózsát terem! – Szobatisztaságra nevelésnél a kiskutyára kell gondolnia. Figyelemmel kell kísérnie, mennyi ideje volt kint utoljára – lehetséges, hogy nem tudja majd 1-2 óránál tovább visszatartani vizeletét/székletét. Ne büntesse kutyáját, ha véletlenül bepiszkít a házban. Ha éppen a dolog közben kapja rajta, hangosan kiáltson rá, hogy „Nem szabad!”, és vigye ki a kinti illemhelyére. Ha a kutya már odapiszkított, mire ezt észrevette, ne büntesse meg érte, és ne dugja bele a kutya orrát saját ürülékébe. Nem fogja érteni, miért teszi ezt Ön. Miután feltakarított, használjon szagsemlegesítő terméket, hogy eltávolítson minden olyan szagot, ami esetleg odavonzaná kutyáját, hogy ismét ezt a területet használja ürítéshez.