Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.

Ragdoll

A ragdoll nagyméretű, erőteljes és pompázatos macskafajta, jellegzetes jegyekkel. Ugyanakkor ellazult és nyugodt, egy rongybaba benyomását kelti. Széles arc, lapos fejtető és szélesen illesztett fülek a fajta jellegzetességei. Nagy, mélykék szemekkel, széles mellkassal, rövid nyakkal és erős lábakkal rendelkezik. Nagy mancsai kerekek, bojtosak, a farka pedig hosszú és bokros. A ragdoll macska szőrzete selymes és sűrű, közepesen hosszú vagy hosszú, a felnőtt egyedeknél pedig jellemző a gallérszerű és térdnadrág-szerű elrendezéssel kialakult szőrzet. A ragdoll háromféle mintázatú lehet, mindegyik mintához négy szín tartozik. Ezek közül egyik a kesztyűs ragdoll, jellegzetes fehér jegyekkel.

Tudnivalók
  • Nyugodt macska
  • Társaságkedvelő és társfüggő
  • Csendes
  • Nagyobb, zömök fajta
  • Napi szintű ápolást igényel
  • Nem hipoallergén fajta
  • Szüksége van egy külső kifutóra
  • Remek családi macska

Személyiség

A ragdoll talán a legnyugodtabb fajta a házimacskák közül. Ez a fajta alapvetően elégedett és nem követelőző, a legtöbb helyzetet elviseli. Rendkívül gyengéd és nyugodt természetű, hűséges és odaadó házi kedvenc. Egy régi hiedelem szerint ezek a macskák immunisak a fájdalomra, de ez egyáltalán nem így van. Nyugodt beállítottsága rendkívül bizalmas természetéből fakad, nem pedig az érzékelés hiányából.

Története és származása

Származási hely: Amerikai Egyesült Államok

Az első ragdoll cicák az 1960-as években születtek, Kaliforniában. Valószínűleg egy fehér Perzsa macskakirálynő (nőstény) és egy Birman, vagy Birman-típusú kandúr párosításának eredménye. A ragdoll (rongybaba) elnevezését azért kapta, mert amikor felveszik, a macska ellazul, és olyan hajlékony, akár egy rongybaba. Egyesek azt mondják, hogy ennek oka arra a balesetre vezethető vissza, amely a vemhessége alatt érte a királynőt, de genetikailag kizárt, hogy a sérülés következményeit a cicák örököljék.