hogyan járul hozzá a szájhigiénia a kutya boldogságához?
hogyan járul hozzá a szájhigiénia a kutya boldogságához?
hogyan járul hozzá a szájhigiénia a kutya boldogságához?

Hogyan járul hozzá a szájhigiénia a kutya boldogságához?

Megosztás

A kutyák a szájukat egyaránt használják felfedezésre, táplálkozásra és kutatásra, ezért minden nap folyamatosan különféle baktériumoknak vannak kitéve. Mivel a kutyák képtelenek megtisztítani fogaikat, ezért a gazdi feladata, hogy segítsen szájhigiéniájuk megőrzésében. Kedvencünk egészsége ugyanis az egészséges szájjal kezdődik. A napi szájápolás segít, hogy kedvence élete hosszú és egészséges legyen.

A kutya egészséges ínye és tiszta fogazata hozzájárul általános jóllétéhez. Az elégtelen fogápolással összefüggő baktériumok adott esetben fájdalmat, diszkomfort érzetet és betegséget okoznak, ami nehézséget okozhat a kutyának akár a táplálkozás, akár a közös játék során – így boldogtalanná is teheti! A fogbetegségek miatti rossz lehelet szintén kellemetlenné teheti a kutya társaságát, ami önnek is rossz hír. És ami még rosszabb, a kezeletlen, elhanyagolt szájhigiénia olyan egészségügyi problémákat is okozhat, amelyek károsíthatják a kutya veséjét, szívét és más szerveit is.

Tisztában vagyunk vele, hogy szerető gazdiként mindenáron szeretné elkerülni ezeket a problémákat és kutyáját a lehető legjobb egészségben és legboldogabban tartani.

A kutyafogak mindennapos ápolásával nemcsak segíthet kutyája egészségének és boldogságának megőrzésében, de meg is előzheti a sok állatorvosi többletvizsgálatot, ami önnek és kedvencének egyaránt jó hír!

A kutya egészségéhez – és ezért boldogságához – vezető első lépés a Purina® DentaLife®. A Purina® DentaLife® innováció a kutyák fogápolása terén. Fogápoló jutalomfalatjainknak rágós, porózus textúrája és egyedi, bordázott kialakítása van, amely segít még a nehezen hozzáférhető fogak tisztításában is napi használat esetén. Finom csirkés ízével a PURINA DENTALIFE™ egyszerre jelent ízletes jutalomfalatot és rágás közbeni alapos fogtisztítást.

Az Ön fogaihoz hasonlóan az a legjobb, ha a kutya fogait is naponta tisztítja, hiszen a baktériumok és a fogkő ápolás hiányában gyorsan elszaporodnak. Adjon kutyájának minden nap Purina® DentaLife®-ot! Minél több időt tölt a rágással, annál hosszabb ideig tisztítja a fogát!

A kutyák fogbetegségeinek észrevételéhez és a kutya fogainak csúcsformában tartásához további javaslatokat olvashat a többi cikkünkben.