Tartsa kutyáját vékonyan, sportosan

Kutyák

Tartsa kutyáját vékonyan, sportosan

Kutyák

Tartsa kutyáját vékonyan, sportosan

Kutyák

Tartsa kutyáját vékonyan, sportosan

A legtöbb ember meglepődik, amikor megtudja, hogy az európai kutyáknál a nem megfelelő táplálkozás leggyakoribb következménye az elhízás – csakugyan: a becslések szerint körülbelül 2-ből 1 közép korú kutya túlsúlyos.

Yorkshire terrier eszik

Bár néhány kutyafajta elve jóval hajlamosabb az elhízásra a többinél, valójában minden kutyafajta hajlamos rá. Ha kutyája vékony, több energiája lesz a séták alatt futkározni; csökken annak a kockázata, hogy olyan betegségek alakuljanak ki nála, mint pl. a cukorbetegség – és akár az élete is meghosszabbodhat!

Tudta Ön? A PURINA kutatása bebizonyította, hogy az egész életükben ideális testalkattal rendelkező kutyák akár 2 évvel tovább élhetnek, mint amelyeknek nem ilyen a testalkata.

A túlsúly és az elhízás kialakulásának leggyakoribb okai a túl sok evés és a túl kevés testmozgás.

A túletetés jellemző előfordulása, amikor a pici kutyának jutalomfalatokat adunk. A jutalmazásos módszer olyan jól működhet az állat nevelésekor, hogy a gazdi elfelejtheti számolni, mennyit adott már neki – és egyszer csak azt veszi majd észre, hogy a kutyus hízásnak indult.

Hogy elkerülje ezt a problémát, vagy használjon jutalomfalat gyanánt egy maroknyit a kutyus napi normál eledel adagjából vagy vegyen neki alacsony kalóriatartalmú jutalomfalatot.

testmozgás ugyanannyira létszükséglet a kistestű kutyák számára, mint nagyobb testű társaiknak. Azt hihetjük, a kistestű kutyák csupán ölebek, azonban a valóságban kutatások bizonyítják, hogy ha lehetőségük adódik a mozgásra, gyakran aktívabbak nagyobb társaiknál. Ezért ne hordozza kutyáját egy táskában! Engedje őt sétálni, és elégetni a kalóriákat! Higgye el, élni fog a lehetőséggel!