Tanácsok az etetéshez

Kutyák

Tanácsok az etetéshez

Kutyák

Tanácsok az etetéshez

Kutyák

Tanácsok az etetéshez

Az új otthonnal való ismerkedés komoly stresszt okozhat kutyájának. Emiatt akár emésztési zavarok is felléphetnek (enyhe hasmenés).

Ha változtatni szeretne kedvence táplálékán, tegye fokozatosan, mintegy 7 – 10 napigtartó időszak alatt, hogy elkerülje az emésztési problémákat! Az állat megszokott ételébe fokozatosan keverjen egyre többet az új táplálékból, míg7-10 nap elteltével a régi eledelt már teljesen elhagyhatja. Ez az eljárás különösen fontos,ha nedves táplálékról száraz táplálékra vált.

Labrador kölyökkutya alszik

MIVEL NE ETESSE KISKUTYÁJÁT

  • NE adjon csontot a kiskutyának! A torkánakadhat, vagy átfúrhatja a gyomor,illetve a belek falait.
  • NE etesse kiskutyáját ételmaradékokkal!Az állat így válogatóssá válhat, ráadásula kalóriákban gazdag emberi tápláléktólkönnyen elhízhat. Kísérje figyelemmelkiskutyája testalkatát!
  • NE adjon macska- vagy kölyökmacskaeledeltkiskutyájának! Ez a táplálék nemfedezi kedvence táplálékigényeit.
  • NE adjon kiskutyájának különféle kutyaeledeleket,(kivéve, ha ez az állatorvoshatározott utasítására történik)!Ezáltal ugyanis felborulhat a tápanyagokmegfelelő aránya.
  • NE adjon kiskutyájának rágcsálnivalóf inomságokat az étkezések között oknélkül! A nevelési célzatból adott jutalomfalatkákmegszokott tápjának egykis adagjából álljanak! Soha ne jutalmazzaemberi táplálékkal! A legkisebb21mennyiségű csokoládé vagy mazsola ismérgező hatású lehet. A jutalomfalatoknem haladhatják meg az állat napi energiaszükségletének10%-át.

MIKOR VÁLTSON ÁT FELNŐTT ÁLLATOK SZÁMÁRA KIFEJLESZTETT TÁPLÁLÉKRA?

Általánosságban elmondható, hogy akkor váltson, amikor a kutyája már teljesen kifejlődött. Ez, mint már említettük, megtörténhet akár az első életév végére is. Amennyiben azonban egy nagytestű kutyafajtáról van szó, ez a növekedési szakasz akár két évig is elhúzódhat. Beszélje meg állatorvosávala legmegfelelőbb átállási időpontot!