Oltások

Kutyák

Oltások

Kutyák

Oltások

Kutyák

Oltások

Az első oltás általában egy, 1 vagy 2 komponensű vakcinával történik (Parvo, Parvo+Szopornyica). Az oltás előfeltétele, hogy a kölyökkutya az oltás időpontjában egészséges legyen.

A következő oltásokat két-háromhetes időközönként kapja meg. Ezek általában kombinált, 5 vagy 7 komponensű vakcinák. A hazai jogszabályok előírják a tulajdonosoknak, hogy az első veszettség elleni oltást három hónaposan (+ 1 hónap) adassák be kutyáiknak. Ezt hat hónap múlva meg kell ismételni. Ezeknek a veszettség elleni oltásoknak monovalensnek kell lenniük, ami azt jelenti, hogy nem kombinálhatóak, más betegség ellen védő oltással. Ha kutyája elmúltegy éves, akkor már kaphat kombinált veszettség elleni oltást. Az oltási sor kiegészíthetőa Lyme-kór elleni, illetve a kennelköhögés elleni védőoltással.

Kutya állatorvosnál

Időközben arra is van lehetőség, hogy kutyája a kullancsok által terjesztett borreliózis ellen is kapjon oltást. Ez ügyben állatorvosától kaphat bővebb tájékoztatást. Az immunhiányos időszakban az oltásokon felül a PRO PLAN® OptiStart® védelme is támogatja a kölyök immunrendszerét: a Purina állatorvosai és táplálkozáskutatói a PRO PLAN® Puppy OptiStart®-tal egy olyan formulát fejlesztettek ki, amely az anyatej egy különleges formájából, a kolosztrumból nyert természetes antitesteket tartalmaz. Az antitestek bizonyítottan támogatják az immunrendszer működését, és meghosszabbítják az anyától kapott természetes védelmet.