A természet ereje a kutyaeledelekben

dog

A természet ereje a kutyaeledelekben

dog

A természet ereje a kutyaeledelekben

dog

A természet ereje a kutyaeledelekben

Mi lenne, ha két superfood segítségével új szintre tudnánk emelni kedvencünk eledelét? Mi az a spirulina és hogyan segíti a kutya emésztését? Mi az előnye az olívaolajnak a kutyaeledelben? Dr. Márton Kinga mutatja be a két összetevő jótékony hatásait.

Bemutatkozik a PURINA® PRO PLAN® with Nature Elements termékcsalád

Régóta ismert fogalom az egészséges táplálkozással foglalkozók körében a superfood vagy szuperélelmiszer. Olyan élelmiszereket vagy összetevőket hívunk így, melyek fogyasztása beltartalmuknak köszönhetően valamilyen kiemelkedő egészségügyi előnnyel bír, például immunerősítő, antioxidáns, emésztést könnyítő vagy valamiből kiemelkedően sokat tartalmaz.

Jó hír, hogy mostantól kedvenceink is élvezhetik a szuperélelmiszerek közé tartozó spirulina és az olívaolaj jótékony hatásait a PURINA® PRO PLAN® with Nature Elements tápoknak köszönhetően.  Ismerkedjünk meg velük közelebbről!

dog

PURINA® PRO PLAN® Regular Digestion – a spirulina forrása

De mi az a spirulina?

Spirulinának, vagy más néven kék-zöld algának valójában a fotoszintézisre képes baktériumokat hívjuk. Megjelenésük és színük miatt a köznyelvben algának szokták őket nevezni, a spirulina elnevezés pedig a mikroszkóp alatt látható alakjukra (spirál) utal. A fotoszintetikus, un. autotróf táplálkozásuk miatt képesek előállítani maguknak minden tápanyagot. Különösen magas fehérjetartalmuk mellett rengeteg mikroelem, vitamin és esszenciális zsírsav forrásaként szolgálhatnak, illetve jelentős a speciális rosttartalmuk is.

A spirulina kiegészítés jótékony hatásai is a fenti tulajdonságokból adódnak: speciális összetétele folytán pozitív hatással bír a bél mikroflórájára, ezáltal támogatja a hatékony emésztést amellett, hogy az immunrendszer megfelelő működését is elősegíti.

dog

Segíti a mikroflórát alkotó jótékony baktériumok túlélését és szaporodását a baktériumok és élesztőgombák ellenében, így a megfelelő mennyiségű és minőségű normál bélflóra lehetővé teszi a hatékony emésztést.

A megfelelő rostemésztés segítségével pedig elősegíti a colonociták (vastagbél hámsejtek) tápanyagellátását és regenerációját. Az egészséges vastagbél hám biztosítja az immunrendszer megfelelő működését (a bél saját immunrendszere a legnagyobb „immunszerv” a szervezetben, az immunsejtek 70-80%-a itt található).

PURNA® PRO PLAN® Natural Defence – az olívaolaj forrása

dog

Nézzük, miért olyan népszerű az olívaolaj!

Az olívaolaj nem véletlenül ennyire közismert, már évezredek óta része a mediterrán kultúrának és nemcsak táplálkozási céllal használták, hanem világításra és testápolásra is. Az olívaolajat az olajfa (Olea europaea) terméséből préselik, melyet a hagyomány szerint Kréta szigetén termesztettek először. Manapság főként a Földközi-tenger környékén termesztik legnagyobb részt Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Összetételét tekintve kis részben telített, nagyobb részben (85%) telítetlen zsírsavakat tartalmaz: olajsav (Omega-9), palmitinsav, linolsav (Omega-6), alfa-linolénsav (Omega-3); ezen kívül magas az E- és K-vitamin tartalma, valamint a polifenol és tokoferol tartalma.

Jótékony élettani hatásait is a kedvező összetételének köszönheti, esszenciális zsírsav és polifenol tartalma miatt csökkenti egyes krónikus betegségek kockázatát (pl. daganatos megbetegedések, , szív- és érrendszeri megbetegedések, emésztési problémák). Ezen előnyei közül jelen esetben az erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és immunrendszert stimuláló hatásait használjuk ki, sokoldalúan javítva a szervezet ellenállóképességét (antioxidáns hatás).

A PURINA® PRO PLAN® with Natural Elements termékcsalád már országszerte elérhető, keressétek az állateledel-üzletekben!

Írta: dr. Márton Kinga, állatorvos, a Gondos Gazdik szakértő csapatának tagja