Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.

Maine Coon

A maine coon a legnagyobb termetű macskafajta, erőteljes, izmos testtel és szilárd lábszerkezettel rendelkezik. Négyzet alakú pofájáról, szélesen tűzött, nagy méretű, hegyes füleiről ismert. Jellegzetességei közé tartozik továbbá a hosszú, vastag szőrzet amely az aljszőrzetből és a fényes, vízlepergető fedőszőrzetből áll. A szőr a fej, a nyak és a vállak mentén rövidebb, a hát mentén, az oldalán és a farokrészen hosszabb, a hasi tájékon és a lábszárakon pedig dús és bozontos. A fül hegyén jellegzetes bojt, a fül tövénél pedig fodros szőr található. Az utóbbi leginkább a kandúrokra jellemző. A farok szőrzete hosszú és könnyed, a mancsokon pedig hótalp hatást keltő bolyhok vannak. A maine coon macskafajtának több mint 30 színe ismert. A szemek zöld, arany vagy réz színekben pompáznak – a fehér macskákban előfordulhat kék vagy felemás szemszín is.

Tudnivalók
  • Rendkívül aktív és kíváncsi
  • Társaságkedvelő és társfüggő
  • Viszonylag beszédes
  • Nagyobb, zömök fajta
  • Napi szintű ápolást igényel
  • Nem hipoallergén fajta
  • Szüksége van egy külső kifutóra
  • Remek családi macska

Személyiség

A maine coon macska kedves természetű, roppant játékos, barátságos és élvezi az ember társaságát, egyszóval remek háziállat. Feltehetőleg szerény természete miatt gyakran találhatjuk összegömbölyödve a legfurcsább helyeken. Élvezi a kinti életet, ezért szüksége van arra, hogy mászhasson és szimulálhassa a vadászatot. Ez a fajta az elbűvölő, csendesen ciripelő hangjáról ismert.

Története és származása

Származási hely: Amerikai Egyesült Államok

A maine coon macska ősei hosszú szőrű egyedek voltak, melyeket az 1850-es években tengerészek importáltak az amerikai Maine államba. Ezek a macskák kereszteződtek a helyi rövid szőrű macskákkal. Utódaik nagy, erős testalkatú macskák voltak, félhosszú szőrrel és ecsetszerű farokkal, amely a mosómedve farkára emlékeztetett, innen a maine coon elnevezés. A macskák vastag, sűrű szőrzetet növesztettek, hogy ellenálljanak a szélsőséges Maine-i téli időjárásnak. Már az 1860-as években is különleges maine coon bemutatókat tartottak, a fajta házi kedvencként is nagyon népszerűvé vált. A maine coon macskát az 1980-as években importálták az Egyesült Királyságba.

Jellemző egészségügyi problémák

Táplálás és etetés

A Maine Coon ápolása

Legjobb macskafajták gyermekeknek

Kapcsolódó cikkek:

4 perc olvasási idő

Tudj meg többet az egyes macskafajtákról

4 perc olvasási idő

Benti unaloműző játékok macskáknak

2 perc olvasási idő

4 fontos macskaápolási kérdés