A kölyökkutya etetése

A kölyökkutya étrendje a hosszú távú egészség és boldogság egyik legfontosabb eleme. A kiváló minőségű tápanyagok megválasztása és a megfelelő etetési szokások minél korábbi kialakítása hozzájárul, hogy a lehető legjobb kezdést adhassa kölyökkutyájának.

Feeding your puppy

Betanítás az eledellel

Az etetési időre tekintsen úgy, mint a kölyökkutya idomításának lehetőségére. Jót tesz, ha megtanítja kutyáját, hogy várjon, amíg Ön előkészíti az eledelt. Ha több kölyökkutyája van, akkor esetleg versenghetnek, hogy ki egyen először. Csökkentheti ezt a versengést, ha megtanítja őket várni.

A fegyelmezett etetés már nagyon korai életkorban fontos. Ne engedjen a kölyökkutya sírásának. Ez ugyanis nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhes - próbálja meg játékkal elterelni a figyelmét, és közben rakja el a tálkáját az etetés időpontjáig.

A legfontosabb, hogy ne adjon másfajta eledelt a kölyökkutyának: különösen ne adjon maradékot. Az emberi élelmiszer nem feltétlenül jó a kölyökkutyáknak!

Az adagok ellenőrzése

Az állatorvos eltérő javaslata hiányában mindig érdemes a lehető legszigorúbban betartani a csomagoláson javasolt etetési útmutatót. Ne feledje: javasolt az ajánlott napi adagot három étkezés között szétosztani.

Feeding your puppy

Száraz vagy nedves?

A kölyökkutyáknak száraz eledel javasolt. Ez hozzászoktatja őket a nyelés előtti rágáshoz. Mindig gondoskodjon azonban a kölyökkutya számára hozzáférhető vizestálkáról, hogy napközben is ihasson.

Mivel etesse a kölyökkutyáját?

A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható eledel tartalmazza a kölyökkutya számára a teljes értékű és kiegyensúlyozott étrendhez szükséges összes tápanyagot. A kölyökkutya eledelének kiválasztásakor azonban mindig ellenőrizze az összetevőket. Győződjön meg a fehérje jelenlétéről, illetve a rizs és gabonafélék megfelelő minőségéről. Ezenfelül ellenőrizze az eledel energiatartalmát, illetve a benne lévő ásványi anyagokat.

A PURINA® PRO PLAN® Puppy with OPTISTART® tudományosan lett összeállítva annak érdekében, hogy az Ön kölyökkutyája megkapja az egészséges növekedéshez szükséges összes tápanyagot. OPTISTART®-ot tartalmaz, amely az anyatejben jelenlévő, és a kölyökkutya természetes védekezőképességét élete első évében támogató kolosztrumot tartalmazó összetevőkeverék.

Az étrendről itt olvashat bővebben.