PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline NF Renal Function™ (Szárazeledel)

Tudományosan megalapozott formulájú, teljes értékű diétás szárazeledel krónikus vesebetegségben szenvedő felnőtt macskák számára.

Az étrend korlátozott mennyiségű, de jó minőségű fehérjével és alacsony foszforszinttel segít támogatni a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macskák veseműködését. Kiválóan emészthető formulája megfelel a zavart emésztésű macskák számára.

Hol kapható

A krónikus veseelégtelenség az idős macskák egyik leggyakoribb és legjelentősebb betegsége. Tíz évesnél idősebb macskák esetében 4-5-ször nagyobb a betegség kialakulásának kockázata, míg a 15 évesnél idősebb macskák esetében már hússzoros.

Ez az állatorvosi diéta vesebetegséggel diagnosztizált macskáknak adható és mindenkor állatorvosi felügyelet mellett etethető. Nem adható nagy mennyiségű fehérjét vagy foszfort igénylő macskáknak, továbbá vemhes nőstényeknek vagy növekedésben lévő kölyökmacskáknak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS összes megadott javallata a felsorolt állapotokban szenvedő macskák étrendi támogatására vonatkozik és nem helyettesítik a megfelelő orvosi kezelést. Az állatorvosi étrendeket állatorvos felügyelete mellett kell alkalmazni.

A felnőtt macska fenntartó étrendje

Testtömeg (kg) Csak szárazeledel
g/nap
Alutasakos és szárazeledel
Alutasak/nap
Alutasakos és szárazeledel
g/nap
2 33 1 15
3 45 1 20
4 65 2 10
6 95 3 10
8 110 3 45
>8 Minden további testtömegkilogrammra
adjon további 15 grammot
   

Az új étrendre való fokozatos áttérés kifejezetten nagy segítség lehet a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macskák számára. Ha a krónikus veseelégtelenségben szenvedő macska továbbra is étvágytalan vagy anorexiás, akkor érdemes kivizsgálni, hogy nincsen-e hányingere és urémiás gasztritisze. A táplálék szobahőmérsékletűre melegítése növelheti az ízletességét a válogatós macskák esetében.

Ha fontos a megfelelő folyadékbevitel, akkor erősen javasoljuk a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS NF St/Ox Renal Function nedves formuláját.

 

​Kukorica*, rizs*, szójaliszt*, búzaliszt*, búzagluténliszt*, állati eredetű zsiradék, dehidratált szárnyasfehérje*, hidrolizátum*, kukoricaglutén-liszt*, szárított tojás*, borsórost, szárított cukorrépa-apríték, ásványi anyagok, halolaj, élesztő.

*Fehérjeforrások.

FELINE NF RENAL FUNCTION™ (szárazeledel)

Fő tápértékadatok* Szárazeledel
Nedvességtartalom 6,5%
Fehérje 26%
Zsírtartalom 12,5%
Omega-6 zsírsavak 1,36%
Omega-3 zsírsavak 0,3%
Szénhidrátok 47%
Nyersrost 3,0%
Kalcium 0,7%
Foszfor 0,5%
Kálium 0,9%
Nátrium 0,2%
Taurin 1400 mg/kg
E-vitamin 560 NE/kg
Metabolizálható energia (ME)1 3,8 kcal/g

*A késztermék jellemző elemzése.

1 Az NRC 2006 egyenletek alapján számítva.