Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Így csökkentjük karbon lábnyomunkat
Purina ONE

Minden lépés számít

A PURINA ONE eledelek nem csupán kedvenced minőségi táplálásáról gondoskodnak. Büszkék vagyunk rá, hogy a PURINA ONE DualNature termékek receptúráinak, gyártási módszereinek, csomagolásának és logisztikájának optimalizálásával, 2019-hez képest eredményesen sikerült csökkentenünk a termékcsalád karbonlábnyomát. Ez nem jelenti azt, hogy itt megállunk, továbbra is folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat. Ennek köszönhetően többé már nem kell választanod kedvenced minőségi táplálása és a klímavédelem között.

Eredményeink mérése

Szén-dioxid-kibocsátásunkat és a csökkenésünk mértékét a 2019-es eredményeinkhez viszonyítottuk, amelyet egy külső, független tanácsadó céggel együttműködve határoztuk meg.

Mik azok az üvegházhatású gázok?
Mik azok az üvegházhatású gázok?
Az üvegházhatású gázok olyan gázok, amelyek megkötik a hőt a légkörben, ezáltal hozzájárulnak a bolygó felmelegedéséhez. Ilyen például a szén-dioxid (CO2), metán (CH4) és a dinitrogén-oxid (N2O). A légkörben lévő üvegházhatású gázok mennyiségének mérésével lehetőségünk van kiszámítani karbonlábnyomunkat.

Működésünk és termékeink karbonlábnyomának a meghatározásához teljes életciklus alapú megközelítést alkalmaztunk. Ezáltal tudjuk mérni tevékenységeink minden szakaszában, valamint termékeink élettartama során a közvetlen és közvetett üvegházhatású gázkibocsátást. Ide tartozik a termék készítéséhez használt nyersanyagok és összetevők, a gyártás, tárolás, kiszállítás, fogyasztás és csomagolásunk hulladékkezelése is. A folyamat során számos partnerrel működtünk együtt, köztük gazdálkodókkal, logisztikai szolgáltatókkal és fogyasztókkal is.

Lépésenként egy fenntarthatóbb jövő felé

Lépésenként egy fenntarthatóbb jövő felé

Miután megismertük karbonlábnyomunkat, eljött az ideje, hogy konkrét intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy csökkentsük kisállateledeleink éghajlatra gyakorolt káros hatását, anélkül, hogy ez termékeink minőségének és tápértékének csökkenéséhez vezetne. Tevékenységeinket a lenti 4 fő területre összpontosítottuk, valamint a termelés áthelyezésére és az export csökkentésére. Eddigi intézkedéseinknek köszönhetően 2019-hez képest 15,7%-kal sikerült csökkentenünk a karbonlábnyomunkat.

Összetevők

Összetevők

Kisebb karbonlábnyomú összetevők használata

Az összetevők karbonlábnyoma között akár számottevő eltérések is lehetnek. Hiszen a karbonlábnyom függ attól, hogy hogyan művelik a mezőgazdasági területet, műtrágyák használatától, kiskereskedelmi folyamatoktól, a csomagolástól és további tényezőktől. Például a szarvasmarha üvegházhatású gázkibocsátása nagyobb, mint más állaté, például a csirkéé vagy a lazacé. Ennek oka, hogy a szarvasmarha természetes emésztési folyamata során több metán keletkezik, illetve a szarvasmarha tartásához a földterületeket legeltetésre és takarmánytermesztésre alakítják át. Egyik fő intézkedésünk, hogy a marhahúst bizonyos termékeinkben más fehérjékkel helyettesítettük.

Gyártási folyamat

Gyártási folyamat

Megújuló villamos energiát vásároltunk gyáraink működéséhez

Állateledeleink gyártása jelentős mértékben hozzájárul karbonlábnyomunkhoz. Ide tartozik működésünk minden kibocsátása, a keletkezett hulladék, a gyárainkban felhasznált energia és a harmadik féllel együtt történő gyártások hatása is. Karbonlábnyomunk csökkentése érdekében elengedhetetlen változtatásokat viszünk véghez működésünkben. Gyáraink számára még azelőtt megkezdtük a megújuló elektromos energiába való befektetést, hogy megállapítottuk volna 2019-es eredményünket. Folytatjuk a megújuló elektromos energiába való befektetést, így mérsékelve kibocsátásunkat.

Csomagolás

Csomagolás

Növeljük csomagolásaink újrahasznosíthatóságát

A PURINA ONE DualNature megújult csomagolása 40% -ban újrahasznosított műanyagot tartalmaz, így csökkentettük az újonnan előállított műanyag felhasználását. Ez a mennyiség az ISCC által hitelesített anyagmérlegen alapuló mérési módszerrel került meghatározásra. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csomagolásainkban növeljük az újrahasznosított műanyag felhasználást és csökkentsük az újrahasznosított a szűzműanyag felhasználást, ezzel hozzájárulva a körforgásos gazdasághoz.

Logisztika

Logisztika

Multimodális szállítást alkalmazunk

Közúti és vasúti szállításaink hatékony összeegyeztetésével csökkenthetjük a szállításból származó üvegházhatású gázok kibocsátását. Ez okból multimodális szállítást alkalmazunk az országok között, például a kizárólag teherautó helyett teherautó-vonat-teherautó szállítást, ott ahol van erre kiépített infrastruktúra.

A South Pole által igazolt meghatározott tevékenységek

Annak érdekében, hogy pontosan tudjuk mérni tevékenységeink környezetre gyakorolt hatását, karbonlábnyomunk mértékét az eladott összetevők súlya alapján számítottuk ki. Ezt a South Pole, egy vezető klímatanácsadó és projektfejlesztő cég ellenőrizte és hitelesítette, akik felülvizsgálták és igazolták a szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése érdekében megtett lépéseinket. A South Pole tanúsítványa megerősítette, hogy elértük kitűzött célunkat karbonlábnyomunk csökkentése érdekében (https://www.southpole.com).

Ez még csak a kezdet

Karbonlábnyomunk 15,7%-os csökkentése csupán a kezdete az előttünk álló hosszú folyamatnak. Továbbra is csökkentjük tevékenységeink karbonlábnyomát, miközben megőrizzük a kedvenced által fogyasztott eledel minőségét.
Folytatjuk ellátási láncunk elemzését, hogy termékeink és értékláncunk karbonlábnyomának csökkentése érdekében tovább optimalizálhassuk folyamatainkat. Hiszünk egy jobb jelenben és egy fenntarthatóbb jövőben.

Kapcsolódó cikkek:

Purina ONE
3 perc olvasási idő

A macskatanítás alapjai