Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
cica a szállítódobozban gazdájára néz

Autós, repülős utazás macskáddal

9 perc olvasási idő

Mivel a legtöbb macska az otthon szerelmese, az utaztatást stresszként élhetik meg.

Egyes utazások elkerülhetetlenek, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítségedre lehetnek, ha erre kerülne a sor.

Autós utazás macskával

Annak megismerése, hogyan utazz macskáddal az autóban a legjobb kezdet a közös kalandokhoz. Ha kellőképpen magabiztos vagy, és kézben tartod az irányítást, emellett azt is tudod, miként őrizd meg kedvenced nyugalmát, akkor az utazás aránylag stresszmentesen telhet mindkettőtök számára.

Repülőút macskával

Kevés a valószínűsége annak, hogy sok repülőutat fogtok megtenni együtt cicáddal. Akár nyaralás, akár költözés miatt van szükség cicád repülős utaztatására, ez mindenképpen hosszabb előzetes szervezést igényel. Olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit cicagazdiként a témáról tudni érdemes.

Végezetül pedig van még néhány dolog, amit megtehetsz, hogy kényelmesebbé tedd az utazást cicád számára:

Előzetesen szoktasd hozzá a hordozóhoz kedvencedet: helyezd el a macskahordozót cicád kedvenc helyén az otthonodban, a belsejébe pedig készítsd be kényelmes fekhelyet és néhány finom csemegét

Ha macskával repülsz, ügyelj rá, hogy időben érkezz a repülőtérre, hogy nyugodt lehess. Ideális esetben cicád már korábban evett (az utazás előtt körülbelül 2-4 órával már ne egyen, hogy elkerüljétek a rosszullétet az utazás során), használta az alomtálcát, és kényelmesen berendezkedett az előtte álló utazásra.