Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
cirmos cica ajándékokkal karácsonyfa alatt

Zseniális karácsonyi ajándékok cicádnak

4 perc olvasási idő

A legjobb karácsonyi ajándékok macskák számára

A barátok és a családtagok karácsonyi ajándékának megtalálása mindig fejtörést jelent – de gyakran még nehezebb eldönteni, hogy mit adjunk a macskánknak. Szinte minden karácsonyi macskaajándékkal, amelyet a kedvenc üzleted polcain találsz, örömet tudsz szerezni kedvencednek, de a listánknak macskád valószínűleg kifejezetten örülni fog!

Azzal biztosan tisztában vagy, hogy milyen finom falatokkal tudod levenni kedvencedet a négy lábáról (és mi az amit nem ehet) így a tökéletes karácsonyi menü elkészítése nem jelent akadályt. A legtöbb gazdi számára azonban a menüsor összeállításánal nagyobb dilemmát jelent annak eldöntése, hogy milyen ajándék kerüljön a fa alá.

Karácsonyi cicaajándékok, amelyek lenyűgözik a macskádat

Macskakarácsonyfa

Mit szólnál, ha ajándékoznál cicádnak egy saját karácsonyfát? Nem olyanra gondolok, amit ünnepi égők, díszek és füzér díszitenek (mindegyik veszélyes lehet a macskákra), hanem egy megfelelő macskafára, amelyre kedvenced felmászhat, felügyelheti a háztartást, aludhat benne vagy rajta, igényei szerint.

A macskafák mindenféle formában, méretben és árban kaphatók – de akár saját kezűleg is el tudjuk készíteni. Ez egy karácsonyi macskaajándék, amely segítségével formában tudod cicádat tartani, és egyúttal megadni számára azt a gazdagságot, amely gyakran hiányzik az életükből – függetlenül attól, hogy mennyire kényeztetjük el őket.

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a macskák számára a "függőleges" mozgás legalább annyira fontos, mint a "vízszintes" –  a cicák élvezik a különböző magasságokat, és azt, ha különböző szinteken vannak pihenésre alkalmas helyek, amelyek ideális esetben néhány búvóhely is. Ez lehetőséget ad macskád természetes igényére a mászás és az ugrás terén – egyúttal biztonságban is tartja cicádat, és felügyeli az ünnepi őrületet! Még jobb, ha ez egy olyan fa, amely egész évben elől marad. Ügyelj arra, hogy a macskafát a falhoz rögzítsd.

Macskajátékok

Ha cicusod aktív, botos játékokkal is meglepheted. A kirakós etető és a pálcás macskajáték tökéletes karácsonyi ajándék lehet az örökmozgó kedvenceinknek.

A játékok persze mind jók, de természetükből adódóan kevés macska játszik olyan játékokkal, amelyek csak ülnek és nem mozdulnak! A macskajátékoknak interaktívaknak kell lenniük – és nincs is annál élvezetesebb, mint szimulált vadászatot játszani a macskánkkal. Találd meg a cicád személyiségéhez legjobban illő játékot. Vannak, akik szeretik az extrém üldözős játékokat („húron lévő dolgok”), amelyek kergetéssel és ugrálással járnak – míg mások kissé ijesztőnek találják ezeket, és a finomabb játékokat részesítik előnyben – vagy például az ételadagoló játékokat, amelyek átgondoltabb megközelítést igényelnek a vadászatban. Szinte minden macska rávehető a játékra.  Ha időt szánsz arra, hogy megtaláld a személyiségének és aktivitási szintjének megfelelő játékot, akkor már meg is találtad a tökéletes karácsonyi macskaajándékot.

Nyugis helyek a házban

Ha cicád nyugisabb fordulatszámon él, és leginkább a fényűző szundikálást szereti, gondoskodj megfelelő alvó- és pihenőhelyről a lakásban, valamint elegendő búvóhelyről, amikor egy kis "én-időt" szeretnének.

Interaktív táplálási módok

Amikor karácsonyi vacsoráról van szó – vagy akármilyen etetésről – gondolj arra is, hogy hogyan eteted a macskádat. Néha a legjobb karácsonyi ajándék a macskáknak az, ha a gazdi megfeledkezik a tálkáról, és egy interaktívabb etetési módot választ, amely serkenti macskája természetes vadász-, és evési ösztöneit. Lehet, hogy ez egy cica nyalószőnyeg (nem csak kutyáknak valók!), esetleg elszórt etetés, ételadagoló játékok, tevékenységszőnyegek... vagy a macskafa köré rejtett étel. A választék végtelen. Akár saját játékokat is készíthetsz – jól működik, ha egy régi tojásos dobozba teszünk tálcát –, és ha a macskád már rászokott erre, használhatod a dobozba összetúrt régi karácsonyi csomagolópapírt, hogy nagyobb kihívást jelentsen! Ez nemcsak a természetes evési ösztöneiket serkenti, hanem segíthet abban, hogy cicánk aktívabb, elkötelezettebb, és jobb kondícióban lévő legyen!

Kaparós cicaajándékok

Mindannyian szeretjük a szépségápolási termékeket karácsonyra – és ez a cicánkra is igaz. A tökéletes cica szépségápolási termék egy jó és csábító hely a szabad kaparásra, így egy ünnepi (és azon túli) "mancskűrben" is részt vehet.

Cicánk karmainak ápolása nagyon fontos, ezért szánj időt arra, hogy megismerd kedvenc preferenciáit – egyesek a fát, mások a kartont részesítik előnyben. A legjobb karácsonyi ajándékok az, amit olyan embertől kapunk aki rászánta az időt a személyre szóló ajándék megtalálására, ez a cicáink esetében is igaz.

Finom karácsonyi eledelek

Kényeztetheted kedvenced ízletes ünnepi vacsorával is, cicád kedvenc falataival. A dedikált karácsonyi macskacsemegéktől a macskák számára készült karácsonyi dobozokig, rengeteg finom ajándék található az üzletekben, amelyek az ünnepi hangulatot varázsolják macskádnak.

És persze úgyis tudod, hogy cicád számára a legizgalmasabb ajándék maga a doboz lesz - ne dobd ki a dobozokat! 

Kapcsolódó cikkek:

3 perc olvasási idő

Adhatunk-e tejet a cicáknak?

3 perc olvasási idő

5 érv a vegyes etetés mellett

3 perc olvasási idő

Mit kapjon karácsonyra a kutya?