Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
pár hetes kölyökcica játékosan néz

A kölyökmacska érkezése

1 perc olvasási idő

Egy új jövevény érkezése mindig nagyon izgalmas pillanat. Örök élmény amikor a kiscica az első lépéseit teszi meg új otthonában és ahogy először szaladgál virgoncan fel-alá.

Cikkünkben segítünk felkészülni kiscicád érkezésére, hogy számára is jó élmény legyen ez a fontos mérföldkő.

Ha letetted a földre a hordozót, nyisd ki az ajtaját, és hagyd, hogy a kiscica akkor jöjjön ki, amikor jónak látja. Valószínűleg alaposan körbe fog szimatolni, mielőtt megtalálja a fekhelyét. Ha már minden zeget-zugot megvizsgált, szeretgesd meg egy kicsit, aztán adj neki lehetőséget arra, hogy lepihenjen.

A kölyökmacskák nagyon szeretnek aludni, és nagy szükségük is van erre. Így az izgalmas autózás, és az új otthon felfedezése után biztosan szeretne majd szundítani egyet. Próbálj ellenállni a késztetésnek, hogy azonnal játszani kezdj vele, ehelyett hagyd, hogy zavartalanul folytassa a felfedezést, majd pihenjen egy kicsit.

cirmos cica jóízűen alszik kispárnán

Ha eljön az etetés ideje, adj neki egy kis ennivalót, de ne lepődj meg, ha a macska nem kér belőle. A macskák stresszhelyzetben gyakran koplalnak egy darabig. Ezért hagyj neki időt beilleszkedni, meglátod, az étvágya is hamarosan visszatér majd.

Ha kedvenced már kipihente magát, és magabiztosan mozog az új helyen, ideje megismerkednie új családtagjaival, az emberekkel. Ez érthető módon nagyon izgalmas pillanat, de próbáld elérni, hogy mindenki megőrizze a nyugalmát! Mielőtt bevezeted a kis jövevényt közös otthonotokba, mindenki üljön le a padlóra, maradjon nyugton, és állapodjatok meg egy szabályban: mindenki csak akkor érintheti meg az állatot, ha az odamegy hozzá. A gyerekeknek nem szabad kapkodni utána vagy összeveszni rajta, ettől ugyanis a macska megijed. Ha megpróbál elrejtőzni, csalogasd elő egy játékkal vagy jutalomfalattal, így bátorítva az ismerkedésre, de soha ne kényszerítsd erőszakkal.