Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Purina One logó
szürke maine coon cica ül nappaliban

Minden, amit a lakásban tartott macskákról tudni érdemes

3 perc olvasási idő
Purina One logó
Támogatja: Purina ONE

Macskád minden bizonnyal szereti a benti életet, hiszen biztoságos és nyugodt körülmények közt lehet. Ez az életmód azonban hatással lehet egészségi állapotára.

Mivel az idejének tetemes részét tölti szőrzetének ápolásával, nagyobb az esélye annak, hogy az emésztőrendszerében szőrlabda alakul ki. A lakásban tartott cicák gyakran választják a fárasztó mozgás helyett a kanapén való szundikálást, ezért érdemes szemmel tartani a súlyukat is. Emellett a nem megfelelő étrend akár húgyúti problémák kialakulásához vezethet.

Jó tudni, hogy te is sokat tehetsz azért, hogy macskád egészsége kifogástalan maradjon, miközben ő a pihentető mindennapok élvezetének hódol.

Miben más a lakásban tartott macskák gondozása?

A benti macskák jóval több időt töltenek tisztálkodással, a szőrzetük rendben tartásával, és persze pihenéssel és alvással is.

 1. Tisztálkodás:
  Macskád mosakodás során sok levedlett szőrszálat nyelhet le--> ezek szőrlabdákká állnak össze az emésztőrendszerében --> a szőrlabdák komoly emésztési problémákat okozhatnak.
  A lakásban tartott macskáknak a szőrlabdaképződés sokkal inkább okoz problémát, mint szabadban élő társaiknak. Ezt eredményezheti a gyakoribb tisztálkodás, vagy az is lehet, hogy mivel főleg vagy kizárólagosan lakásban élnek velünk, mi is gyakrabban tapasztaljuk ezt a jelenséget. Számos lakásban tartott macska számára készült eledel éppen ezért a szőrlabdaképződés okozta kellemetlenségeket is igyekszik csökkenteni mind a macska jó közérzetének, mind a lakás tisztaságának érdekében. Ezen eledelek nagy része hozzáadott rostokat, pre- és probiotikumokat tartalmaz az egészséges bélrendszer támogatására, valamint a szőrlabdák emésztőrendszerből történő könnyebb eltávolítása érdekében. Ezek a hozzáadott összetevők egyúttal segíthetnek csökkenteni az alom kellemetlen szagát is, ami előny mind neked, mind kedvencednek.
 2. Pihenés:
  A lakásban tartott macskák energiaszükséglete lecsökken a kevésbé aktív életmód miatt --> hajlamosabbak a súlygyarapodásra.
  ​Nagyon sok macska él hosszú, egészséges és boldog életet kizárólag lakásban tartva. Azonban, ha macskád egy zárt, leszűkített térben él, alapvetően kevesebb lehetősége van a mozgásra. Megfelelő mennyiségű mozgás nélkül, valamint ha az eledelből kinyert energia meghaladja az elégetett kalóriák szintjét, az ideális testsúly megőrzése fokozott problémát jelenthet.
  Segíthet lakásban tartott macskádnak a súlygyarapodás megelőzésében, és fenntartani egészséges testsúlyát testmozgásra ösztönző rendszeres játékokkal, vagy kifejezetten lakásban tartott macskák táplálkozási igényeinek megfelelő eledellel. Ezek rendszerint magasabb fehérje- és alacsonyabb zsírtartalommal rendelkeznek, hozzáadott tápanyagaival segítenek lakásban tartott macskádnak, hogy kiváló formában maradjon.
szürke maine coon cicát gazdája simogat

Hogyan segíthet a szakértők által kifejlesztett étrend a lakásban tartott cicák gondozásában?

Az állatorvosaink és táplálkozástudományi szakértőink által megalkotott PURINA ONE INDOOR FORMULA kétszer több szőrszálat távolít el a gyomorból és mérsékli a macskaalomból származó szagokat is. Az egyedi igényekre szabott tápanyagtartalom fenséges ízzel párosul, amit a cica imádni fog!

mosakodó cica belül szőrlabda képződés ikon

MÁR 14 NAP ALATT KÉTSZER TÖBB SZŐRSZÁLAT TÁVOLÍT EL A GYOMORBÓL*
Rosttartalmának köszönhetően segíti a szőr eltávolítását a gyomorból.
*Purina-kutatás

macskaalom szag csökkentés ikon

CSÖKKENTI A MACSKAALOM SZAGÁT
Cikóriát tartalmaz (2%), amely természetes összetevőként mérsékli a macskaalomból érkező kellemetlen szagokat.

macska kétlábon nyilakkal ikon

SÚLYKONTROLL
Az igényeiknek megfelelő fehérje-zsír arány segít a megfelelő testsúly megőrzésében, amennyiben követed az etetési útmutatót.

Az összes PURINA ONE száraz macskaeledel tartalmazza az egyedi BIFENSIS formulát, mely egyedülálló tápanyagösszetételének köszönhetően erősíti macskád természetes védekezőképességét. Ismerd meg a cicák táplálásával kapcsolatos tanácsainkat!

Bárhogyan döntesz kedvenced etetésével kapcsolatban, az ő egészsége és boldogsága a legfontosabb. Ügyelj a táplálásra, így biztos lehetsz benne, hogy a láthatóan kirobbanó forma egészséges szervezettel párosul.

Kapcsolódó cikkek:

Purina ONE