Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Pro Plan logó
Esendő kutyakölykök
ausztrál juhászkutya gazdájával a nappaliban

A kölyökkutya bőre egészségének megőrzése

3 perc olvasási idő
Pro Plan logó
Támogatja: PRO PLAN

A száraz bőr nagyon fájhat a kölyökkutyának. A kiszáradó bőr viszkethet is. A fiatal kölyökkutyák képtelenek ellenállni ennek a viszketésnek, és ezért éjjel-nappal vakaróznak. A viszkető bőr vakarása adott esetben nagyon káros is lehet.

A vakarózásnak bőrsérülés és vérzés lehet a vége, ami aztán még súlyosabb bőrproblémákat válthat ki. Jó hír viszont, hogy többféle módszer létezik a száraz bőr kockázatának minimalizálására és a kölyökkutya egészséges szőrzetének megőrzésére.

Kikefélés

A kölyökkutyák bőre többek között kikeféléssel óvható meg a kiszáradástól. Kikeféléssel ugyanis eltávolíthatjuk a kölyökkutya bőrének felületén visszamaradó száraz bőrdarabokat. A felhalmozódó bőrdarabkák ugyanis irritálhatják a kölyökkutyát, amitől végül vakarózni fog.

A kikefélés emellett serkenti a faggyúmirigyek növekedését is a kölyökkutya bőrében. Ezek a mirigyek fontosak a kölyökkutya bőre és szőrzete egészségének megőrzéséhez. A már fiatal korban elkezdett kikefélés hozzászoktatja a kölyökkutyát a tisztálkodáshoz és segít ezt életen át tartó szokássá tenni.

Olívaolaj

Az olívaolajban rengeteg egészséges zsírsav található, amelyek táplálják a kutya bőrét. Az omega-3 és más zsírsavak elengedhetetlenek a kölyökkutya bőrének és szőrzetének fejlődéséhez. A változáshoz csepegtess egy keveset a kölyökkutya eledelére, különösen ha száraz a bőre.

Kölyökkutyának való sampon

A kölyökkutyának szánt sampon ápolja a növekedésben lévő kölyökkutya szőrzetét. A legtöbb sampon különböző olajokkal és adalékanyagokkal segít javítani a kutya bőrét. Ezek a speciális anyagok a kissé kiszáradt bőrt is segítenek rendbe hozni, és táplálják is azt.

A kölyökkutya samponos fürdetésekor használj háziállatoknak készített – és ne emberi felhasználásra szánt – sampont. Az emberi felhasználásra szánt samponok ugyanis nem háziállatok számára készültek, és végső soron többet árthatnak, mint használnak. Fordulj állatorvosodhoz, és kérd ki véleményét a kutya fajtájának és méretének legjobban megfelelő samponról!

Hidratálás

A kutya hidratáltságának fenntartása több okból is fontos. Az egyik, hogy a dehidratált kutyának bőrproblémái lehetnek. A csökkent rugalmasság, a ráncok és más bőrproblémák a dehidratáltság jelei. Ha ezeket a tüneteket észleled, mindig gondoskodj friss, tiszta vízről a kutyának. Ha a kutya így sem hajlandó inni, akkor vidd állatorvosodhoz, hiszen adott esetben súlyosabb probléma is meghúzódhat a háttérben.

A megfelelő táplálék kiválasztása

A kölyökkutyának adott eledel hatással van a szőrzet és a bőr egészségére. Ha a bőrt klinikailag igazoltan támogató, teljes értékű kutyaeledelt szeretnél, akkor gondolj a PRO PLAN Medium Puppy Sensitive Skin száraz kölyökkutya eledelre! Ezt az eledelt tudományos módszerekkel dolgozták ki a bőrproblémákkal küszködő kölyökkutyák segítésére.

A válogatott fehérjeforrásnak (több mint 90% lazacból származik), valamint az olyan bőrbarát tápanyagoknak, mint a cink, esszenciális zsírsavak, A, E és B-vitamin, melyek hozzáadásának köszönhetően minden egyes tálka az eledelből segít csökkenteni a táplálékérzékenységgel összefüggő bőrproblémákat.

Az eledellel kapcsolatban itt találhatsz bővebb információkat.

Kapcsolódó cikkek:

PRO PLAN