A kölyökmacska etetése

A kölyökmacska etetése
Grey kitten eating
Grey kitten eating
Grey kitten eating

Első pillantásra már a legapróbb kölyökmacskák számára is óriási a választék van az eledelekben. Azonban van egy jó hírünk: akármilyen is kedvence életmódja vagy állapota, biztosan létezik olyan kölyökmacska-eledel, amely megfelel macskája igényeinek.


A kölyökmacska-eledelek különleges receptúrák alapján készülnek, rendkívül magas fehérjetartalommal, ami elengedhetetlen a megfelelő növekedéshez, valamint magasabb kálcium-, magnézium-, foszfor-, cink- és vastartalommal az erős csontok és fogak fejlődéséért.


Hacsak valamilyen egészségügyi probléma nem játszik közre, Ön szabadon dönthet arról, hogy száraz vagy nedves kölyökmacska eledellel táplálja kedvencét.

Bowl of PURINAOne chicken kitten food

A macskák számára nagyon fontos a rendszeresség, így mind Önnek, mind kölyökmacskájának az a legjobb, ha a lehető leghamarabb kialakítanak egy közös rutint.

Etesse macskáját mindennap ugyanakkor és ugyanott, nyugodt helyen, ahol ellazulhat, kellő távolságot biztosítva az alomtálcától.

Válasszon könnyen tisztítható felületet, vagy használjon kölyökmacska-etető szőnyeget, a tálka pedig mindig legyen tiszta, mert a macskák erre rendkívül kényesek. Egyes kölyökmacskák jobban szeretnek lapostányérból vagy csészealjból enni – ez abban is segíthet nekik, hogy ne habzsoljanak.

Ha több kölyökmacskát nevel, az etetőtálkáikat egymástól megfelelő távolságra helyezze el, hogy elkerülje az összetűzéseket. Ha a kismacskák sehogy sem férnek el egymástól, a békesség érdekében jobb, ha teljesen különböző helyeken eteti őket.