A kölyökmacska érkezése

A kölyökmacska érkezése
Bringing your kitten home
Bringing your kitten home
Bringing your kitten home
Settling in a kitten

Ha letette a földre a hordozót, nyissa ki az ajtaját, és hagyja, hogy a kiscica akkor jöjjön ki, amikor jónak látja. Valószínűleg alaposan körbe fog szimatolni, mielőtt megtalálja a fekhelyét. Ha már minden zeget-zugot megvizsgált, szeretgesse meg egy kicsit, aztán adjon neki lehetőséget arra, hogy lepihenjen.

A kölyökmacskák nagyon szeretnek aludni, és nagy szükségük is van erre. Így az izgalmas autózás, és az új otthon felfedezése után biztosan szeretne majd szundítani egyet. Próbáljon ellenállni a késztetésnek, hogy azonnal játszani kezdjen vele, ehelyett hagyja, hogy zavartalanul folytassa a felfedezést, majd pihenjen egy kicsit.

Ha eljön az etetés ideje, adjon neki egy kis ennivalót, de ne lepődjön meg, ha a macska nem kér belőle. A macskák stresszhelyzetben gyakran koplalnak egy darabig. Ezért hagyjon neki időt beilleszkedni, meglátja, az étvágya is hamarosan visszatér majd.

Ha kedvence már kipihente magát, és magabiztosan mozog az új helyen, ideje megismerkednie új családtagjaival, az emberekkel. Ez érthető módon nagyon izgalmas pillanat, de próbálja elérni, hogy mindenki megőrizze a nyugalmát! Mielőtt bevezeti a kis jövevényt közös otthonukba, mindenki üljön le a padlóra, maradjon nyugton, és állapodjanak meg egy szabályban: mindenki csak akkor érintheti meg az állatot, ha az odamegy hozzá. A gyerekeknek nem szabad kapkodni utána vagy összeveszni rajta, ettől ugyanis a macska megijed. Ha megpróbál elrejtőzni, csalogassa elő egy játékkal vagy jutalomfalattal, így bátorítva az ismerkedésre, de soha ne rángassa elő erőszakkal.