A frissen fagyasztott csirke, lazac, bárány vagy pulyka az első összetevő?

Minden receptúrában a csirke, lazac, bárány vagy pulyka az első számú összetevő. Mindegyik PURINA® PRO PLAN® eledelben ezek egyike áll az összetevők felsorolásának első helyén. Az érzékeny bőrre ajánlott termékeknél a lazac, az érzékeny emésztésre ajánlottaknál a bárány vagy pulyka van az első helyen. Minden más termék csirkealapú.

Tartalmaznak a ​ PURINA® PRO PLAN® termékek genetikailag módosított (GMO) forrásból származó összetevőket? Hogyan épül fel az ezt vizsgáló minőségellenőrzési folyamat?

A PURINA® 1999-ben vezette be Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában (EMENA-régió) azt az egész vállalatra kiterjedő szabályt, miszerint minden terméket non-GMO módon kell gyártani és forgalmazni: nem szerzünk be GMO-nyersanyagokat. Ezt a beszállítóinkkal kötött szerződésekben is rögzítettük. Beszállítóink ezen túlmenően a nyersanyagok ellenőrzött nyomon követhetőségét is garantálják. Vállalati laboratóriumainkban külön ellenőrizzük a nyersanyagokat.​

Az EMENA-régióban a PURINA® nagyon szigorú beszerzési és minőségellenőrzési eljárásokat alkalmaz a non-GMO szóját tartalmazó összetevők beszerzésére: a szóját tartalmazó összetevők minden egyes szállítmányát még azelőtt ellenőrizzük GMO szempontból, hogy beléphetne a PURINA® állateledelgyárába.

A szóját (számos kedvező táplálkozási hatása miatt) egyes PURINA® PRO PLAN® formulákban a kiváló minőségű fehérje kiegészítő forrásaként használjuk (10%-nál kisebb arányban).

Mi a kukoricadara?

Frissen darált, részben hántolt és csírátlanított kukorica.​

Mivel támasztják alá azt az állítást, hogy OPTINUTRITION® kiváló tápanyagszint?

Ez két tényezőn alapul (további részletek és válaszok az alábbiakban):

1) A PURINA® PRO PLAN® termékcsalád a legfejlettebb a PURINA® termékek közül

2) A PURINA® PRO PLAN® termékeiben biológiailag kiválóan hasznosuló tápanyagok vannak

Miért jobb a frissen fagyasztott csirke/bárány/lazac?​

A PURINA® kimutatta, hogy a válogatott, frissen fagyasztott csirkedarabok esetén jobb a fehérjék és zsírok emészthetősége, illetve az aminosavak hasznosulása, mint szárnyasliszt esetén. Nem elég azt tudni, hogy mennyi van egy adott összetevőből a termékben; az eledelben található tápanyagok biológiai hasznosulása is nagyon fontos.

A BIOLÓGIAI HASZNOSULÁS az a tápanyagmennyiség, amely nemcsak felszívódik a bélrendszerből (vagy emésztőrendszerből), de a szövetek is hasznosíthatják.

Az EMÉSZTHETŐSÉG a táplálék tápanyagtartalmából a szervezetben felszívódó részt jelenti. A tápanyagok emészthetősége a szervezetből kikerülő mennyiségük mérésével határozható meg. Az emészthetőség viszont nem méri a célszövetek számára ténylegesen használható tápanyagmennyiséget.

Noha az emészthetőség és a biológiai hasznosulás a táplálék tápértékének széles körben elfogadott mérési módszerei, a biológiai hasznosulás érzékenyebb mérésnek tekinthető. A tápanyagok biológiai hasznosulása a táplálék leghatékonyabb felhasználását jelenti. Minél jobb a biológiai hasznosulás, annál több tápanyagot szív fel a szervezet a sejtek és szövetek táplálására. Az optimális egészség az állat sejtjeinek teljes körű táplálásától függ.

A PURINA® tudományos kísérletei alapján a PURINA® PRO PLAN® termékeknek magas a tápanyagtartalma és jó a biológiai hasznosulása.

Vannak a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS termékcsaládban hipoallergén eledelek?

Igen. A PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS termékcsalád kutyák és macskák számára egyaránt tartalmaz hipoallergén eledeleket. Jelenleg csak száraz változatban kaphatók. A termékcsoportról itt tájékozódhat részletesebben.

Melyik termék felel meg a háziállatomnak?

​Létrehoztunk egy termékválasztó alkalmazást, amellyel Ön megtalálhatja a kedvencének leginkább megfelelő eledelt. Ha valamely konkrétan diagnosztizált problémához keres állatorvosi eledelt vagy állatorvosa ajánlásait szeretné betartani, akkor használja a termékválasztót. Munkatársaink emellett természetesen külön az Ön rendelkezésére is állnak a +36 80 44 28 81 telefonszámon vagy az info.hu@purina.nestle.com email címen, és bármilyen kérdést részletesen tisztáznak Önnel.

Egyik kedvencem speciális eledelt kap. Adhatom ugyanezt az eledelt a másik állatomnak is?​

Ha a másik állatnak nincsen szüksége speciális eledelre, akkor javasoljuk, egyeztessen állatorvosával. Emellett természetesen munkatársaink is készséggel rendelkezésére állnak a +36 80 44 28 81 telefonszámon vagy az info.hu@purina.nestle.com e-mail címen​. Nem minden PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS eledel adható olyan állatoknak, akiknek nincsenek speciális igényeik. 

Etethetem a kölyökkutyámat a PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS eledellel?

Nem mindegyik PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS alkalmas kölyökkutyák etetésére. Egyeztesse a kérdést állatorvosával vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a +36 80 44 28 81 telefonszámon vagy az info.hu@purina.nestle.com email címen, és készséggel tisztáznak Önnel bármely kérdést.​

Mekkora adagokkal etessem a kedvencemet?

Az etetési útmutató megtalálható a csomagoláson és ennek a weboldalnak az egyes termékeket bemutató aloldalain. Az etetési adagmérettel kapcsolatos kérdéseivel kérjük, forduljon munkatársainkhoz a +36 80 44 28 81 telefonszámon vagy az info.hu@purina.nestle.com email címen, akik minden kérdésben készséggel állnak rendelkezésére.​

Hol vásárolhatok ​PURINA® PRO PLAN® terméket?

Az egyes termékeket bemutató oldalakon van online vásárlási link, illetve "Hol vásárolhatok" gomb, amely megmutatja az Önhöz legközelebbi ​PURINA® PRO PLAN® forgalmazót.

Miként frissíthetem az oldalon rögzített adataimat?

Menjen a "Saját fiók" részre az oldalon. Keresse meg az oldal tetején vagy kattintson ide.​

Mi az OPTINUTRITION®?

Az OPTINUTRITION® a kutyának vagy macskának adott extra tápanyagokat és a legjobb összetevőinket jelenti. Ezeket a tápanyagokat tudományos szakértelemmel válogatták össze. Tápérték szempontjából mindegyik terméknek célzott hatása van. Meggyőződésünk, hogy az optimális egészség és jóllét, illetve a kutya vagy macska nagyszerű életkezdésének a táplálás jelenti az alapját. Ezért is garantáljuk, hogy a PURINA® PRO PLAN® eledelekből adott minden adag 100%-ban tartalmazza az alapvető tápanyagokat.

Mit tegyek, ha nem kaptam választ a kérdésemre?

Ha itt nem kapott választ, akkor lépjen kapcsolatba munkatársainkkal +36 80 44 28 81 telefonszámon vagy az info.hu@purina.nestle.com e-mail címen, és készséggel tisztáznak Önnel minden kérdést.​