Az Ön Kedvence, a mi Szenvedélyünk.
Pro Plan logó
Kutyával együtt, télen
golden retrievert gazdája simogatja

Ellenőrizd kutyád fizikai állapotát!

2 perc olvasási idő
Pro Plan logó
Támogatja: PRO PLAN

Alultáplált, ideális vagy túltáplált? Ellenőrizd kutyád fizikai állapotát hasznos útmutatónk segítségével.

ALULTÁPLÁLT:

  1. A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont és valamennyi csontkiszögellés jól látható. Az állaton zsírszövet külsőre nem látható.Észrevehető az izmok sorvadása.
  2. A bordák, az ágyékcsigolya, a csípőcsont kivehetőek. Kitapintható zsírszövettel nem rendelkezik. Jól láthatóak az egyéb csontkiszögellések.
  3. A bordák könnyen kitapinthatóak, és esetenként, az érzékelhető zsírszövet hiányában, láthatóak is. Az ágyékcsigolya legmagasabb pontja kivehető. A csípőcsont esetenként kiálló, a horpasz határozottan észrevehető.
Kölyökkutya érzelem

IDEÁLIS TESTSÚLY:

  1. A bordák enyhén kitapinthatóak, minimális zsírréteg borítja őket. A csípő fentről nézve jól kirajzolódik. A horpasz jól látható.
  2. A bordák kitapinthatóak, túlzott zsírréteg nem borítja őket. A csípő felülről nézve, a bordák mögött jól látható. A horpasz oldalról nézve észlelhető. A hason a zsírszövet minimális.
Kölyökkutya érzelem

TÚLTÁPLÁLT:

  1. A bordákat vastag zsírréteg borítja. A csípő felülről szemlélve érzékelhető, de nem kiugró. A horpasz látható.
  2. A bordák nehezen kitapinthatóak. Vastag zsírréteg borítja a bordákat az ágyék és a farktő tájékát. A csípő nem rajzolódik ki. A horpasz adott esetben még látható.
  3. A bordák csak nyomás hatására tapinthatóak ki. Vastag zsírréteg borítja az ágyék és a farktő területét. Csípő és horpasz nem rajzolódik ki.
  4. Tetemes zsírréteg a mellkas, a gerinc, és a farktő tájékán. A csípő és a horpasz nem kivehető. Zsírréteg a nyak és a végtagok környékén. Egyértelműen gyomortágulás esete forog fenn.
Kölyökkutya érzelem

Kapcsolódó cikkek:

PRO PLAN
3 perc olvasási idő

Betegségek tünetei

5 perc olvasási idő

A fáradt kutya jó kutya…