Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Érzékeny bőr, érzékeny emésztés: tünetek és lehetőségek a megelőzésre.

Érzékeny bőr – Néhány kistestű kutyára jellemző, hogy érzékeny bőre miatt szenved – annak ellenére, hogy sok esetben annak orvosi okát nem tudják kimutatni. Ha az Ön kutyája is közéjük tartozik, a megfelelő étrend segíthet kedvence állapotán. A kutyus eledele legyen gazdag omega-3 zsírsavakban, mivel azok csökkentik a bőr gyulladását. Tartalmazzon ezen kívül korlátozott számú fehérjeforrást, ami segít csökkenteni a bőrirritáció kialakulásának esélyét; valamint tartalmazzon rengeteg A-, B-,  és E-vitamint, cinket, és rezet a bőr és a szőrzet egészségéért.

 

ábra

Érzékeny emésztés – Néhány kistestű kutyának időről időre problémát jelent érzékeny emésztési rendszere és különböző gyomorbántalmak is előfordulhatnak náluk. Ha állatorvosa nem talál semmilyen bizonyítékot bármilyen betegségre az állat szervezetében, a megfelelő étrend segíthet kedvence állapotán. Válasszon olyan étrendet, mely prebiotikum-forrásokat – mint pl. a cikória – tartalmaz (a prebiotikumok a bél mikro-flórájának egyensúlyát oly módon segítik elő, hogy növelik a „jó” baktériumok arányát a „rossz”  baktériumokkal szemben), és bentonitot – ami a belek gyógyírjaként ismert: bizonyítottan megköti a méreganyagokat és védi a bélfal egészségét.

ábra

Ugyancsak válasszon rostokban gazdag étrendet, ami megkönnyíti az emésztési folyamatot, és megőrzi a bélbolyhok egészségét. Az eledel készüljön könnyen emészthető, kiváló minőségű alapanyagokból. Az ilyen típusú eledel kevésbé terheli meg a kutyus emésztőrendszerét, és szilárd állagú bélsarat eredményez.