Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Kutyák

Speciális igények

Érzékeny bőr, érzékeny emésztés: tünetek és lehetőségek a megelőzésre.

Érzékeny bőr – Néhány kistestű kutyára jellemző, hogy érzékeny bőre miatt szenved – annak ellenére, hogy sok esetben annak orvosi okát nem tudják kimutatni. Ha az Ön kutyája is közéjük tartozik, a megfelelő étrend segíthet kedvence állapotán. A kutyus eledele legyen gazdag omega-3 zsírsavakban, mivel azok csökkentik a bőr gyulladását. Tartalmazzon ezen kívül korlátozott számú fehérjeforrást, ami segít csökkenteni a bőrirritáció kialakulásának esélyét; valamint tartalmazzon rengeteg A-, B-,  és E-vitamint, cinket, és rezet a bőr és a szőrzet egészségéért.

 

ábra

Érzékeny emésztés – Néhány kistestű kutyának időről időre problémát jelent érzékeny emésztési rendszere és különböző gyomorbántalmak is előfordulhatnak náluk. Ha állatorvosa nem talál semmilyen bizonyítékot bármilyen betegségre az állat szervezetében, a megfelelő étrend segíthet kedvence állapotán. Válasszon olyan étrendet, mely prebiotikum-forrásokat – mint pl. a cikória – tartalmaz (a prebiotikumok a bél mikro-flórájának egyensúlyát oly módon segítik elő, hogy növelik a „jó” baktériumok arányát a „rossz”  baktériumokkal szemben), és bentonitot – ami a belek gyógyírjaként ismert: bizonyítottan megköti a méreganyagokat és védi a bélfal egészségét.

ábra

Ugyancsak válasszon rostokban gazdag étrendet, ami megkönnyíti az emésztési folyamatot, és megőrzi a bélbolyhok egészségét. Az eledel készüljön könnyen emészthető, kiváló minőségű alapanyagokból. Az ilyen típusú eledel kevésbé terheli meg a kutyus emésztőrendszerét, és szilárd állagú bélsarat eredményez.

A kistestű, vagy törpe, mini fajtáknak is megvannak a fajtára jellemző elváltozásaik, akár halmozottan megjelenő fejlődési rendellenességeik. A jellemző betegségekről, egészségügyi bántalmakról olvashatunk ebben a cikkben.

Kisállatainkra manapság már családtagként gondolunk, így igyekszünk mindent megtenni egészségük megőrzése érdekében. Ennek egyik elengedhetetlen eleme az állatorvos kiválasztása, aki megfelel mind a mi, mind pedig a kisállatunk igényeinek, azonban sokan nem tudják, mi alapján válasszák ki a megfelelő állatorvost szőrös családtagjuk számára. Ebben a cikkünkben segítünk választani. Ebben az a cikkben pedig összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket az egészség és az etetés témakörében, amelyekre egy állatorvos adja meg válaszokat.

A kutyák hosszabb és egészségesebb életet élhetnek, ha jó formában vannak. Hozzánk hasonlóan viszont néha nekik is nehézséget jelent az ideális testsúly elérése és megtartása. Az itt olvasható négy lépéssel segíthet kutyájának a fittség és az egészség hosszú távú megőrzésében.

Ismerje meg a Purina Pro Plan száraz és nedves eledeleit, és válassza ki a leginkább kedvencének valót kutyája speciális igényei és életkora alapján.