Érzékeny emésztésű kutyák

gestion in dogs

Érzékeny emésztésű kutyák

gestion in dogs

Érzékeny emésztésű kutyák

gestion in dogs

Érzékeny emésztésű kutyák

Az érzékeny emésztésű kutyák gondozása

Vajon kutyájának emésztőrendszere a lehető legegészségesebb? Egészségesen eszik, gyarapodik, növekszik és élvezi az életet? A kutya egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy az emésztőrendszere a legjobban működjön. Egyes kutyák számára ez azt jelentheti, hogy az érzékeny emésztés támogatására speciálisan összeállított eledelt érdemes választaniuk.

Miért annyira fontos az egészséges emésztés?

Az emésztőrendszer folyamatosan védi kutyáját. A kutyája immunsejtjeinek 70%-a itt található, ezek védik a szervezetet a méreganyagoktól és gátat képeznek a kutya és a külvilág káros mikrobái között. Alapvető feladata ezenfelül a tápanyagok felszívása az eledelből, energiává átalakításuk, valamint az emészthetetlen alkotók kiválasztása.

Az érzékeny emésztésre utaló jelek észrevétele

Ha úgy véli, hogy kutyájának érzékeny az emésztése, akkor keresse a következő két tünetet:

A széklet gyakran puha és formátlan

Az alkalmi hasmenés és a laza széklet a mikroflóra-egyensúly felborulásának természetes jele. Ha viszont gyakrabban fordul elő, akkor lehet táplálékintolerancia vagy allergia. Aggály esetén forduljon állatorvosához és vizsgáltassa meg a kutyáját.

Új étrendre adott rossz reakció

A kutya étrendjét érdemes fokozatosan megváltoztatni, hiszen a gyors változások ideiglenes zavarokat okozhatnak. Ha viszont még a lassú változás is bélgázosságot vagy hasmenést okoz, akkor az utalhat arra, hogy a kutya nem tolerálja az új étrendet.

Sensitive digestion in dogs

Hogyan segíthet a táplálék?

Ha arra gyanakszik, hogy kutyája érzékeny emésztésű, akkor kérje ki állatorvosa tanácsát. Ő adott esetben az emésztőrendszer egészségét támogató, speciális összetételű étrendre való átállást javasolhat, pl.: a PURINA® PRO PLAN® with OPTIDIGEST®-et.

Az étrend OPTIDIGEST®-et tartalmaz, amely az egészséges emésztést támogató tápanyagok speciális kombinációja. Az eledel az emésztési folyamatot megkönnyítő, jól emészthető összetevőkkel, valamint bentonittal, a széklet minőségének javulását elősegítő természetes agyagfajtával készül.

Az étrendről itt tájékozódhat bővebben.