Engedelmességre való nevelés

Kutyák

Engedelmességre való nevelés

Kutyák

Engedelmességre való nevelés

Kutyák

Engedelmességre való nevelés

A kiskutya életének hetedik hetében meg lehet kezdeni az engedelmességre való nevelést. Adj rá a házban egy puha nyakörvet pórázzal, és figyeld!

Beagle faágat cipel

Kezdetben valószínűleg nem fog tetszeni neki, hogy nyakörvet kell hordania, de türelemmel hozzá lehet szoktatni a viseléséhez. Tereld el játékkal a figyelmét, vagy dicsérd meg, amíg vadonatúj nyakörvét viseli! Időnként ellenőrizd a nyakörv megfelelő méretét!

  • A nyakörv és a póráz használata elengedhetetlen a neveléshez. Kölyökkutyák számára a bőr- vagy műanyag nyakörv a legmegfelelőbb. Hosszú szőrű kutyafajtáknál ajánlatos feltekert bőrnyakörvet használni, hogy a szőrzet összefonódását elkerüljük.
  • Szükséged lesz egy körülbelül 1,8 m hosszúságú gyakorló pórázra is. Ez bőrből vagy valamilyen erős anyagból készüljön.
  • A nevelési tréning ideje alatt se hanyagold el kiskutyáddal való mindennapos játékot! Az állatnak széleskörű tevékenységre van szüksége ahhoz, hogy felesleges energiáit levezethesse, és formában maradjon.
  • A harmadik hónaptól kezdve kezdj el a kiskutyával rendszeresen, naponta kétszer (pórázzal) sétálni! Ajánlatos időt szakítanod egy kutyaiskolában szakavatott kutyakiképző által vezetett tréningre is.
  • Professzionális tréninget a kiskutya életének hatodik hónapjától lehet megkezdeni.