Az idősebb kutyák gondozása

Caring for older dogs

Az idősebb kutyák gondozása

Caring for older dogs

Az idősebb kutyák gondozása

Caring for older dogs

Az idősebb kutyák gondozása

Az emberekhez hasonlóan a kutyák teste és elméje is változik az öregedéssel. A megfelelő...

Az emberekhez hasonlóan a kutyák teste és elméje is változik az öregedéssel. A megfelelő gondoskodással azonban segíthet, hogy kutyája minőségi életet éljen idősebb éveiben is.

A legtöbb kutya esetében az öregedés első jelei 7 éves korban jelentkeznek (nagyobb testű kutyáknál korábban, kisebb termetű kutyáknál később). A testi és viselkedésbéli változások eleinte nagyon enyhék, de az évek múlásával egyre feltűnőbbé válnak.

Idős kutyája öregedésének támogatásához - és a legtartalmasabb közös élet garantálása érdekében - kövesse ezeket az egyszerű tanácsokat.

Caring for older dogs

Őrizze meg kutyája fittségét és aktivitását

A testmozgás ugyanolyan fontos az idősebb kutyának, mint a fiatalabbnak. A napi aktivitás és játék szokásának megőrzésével segíthet, hogy kutyája jó formában maradjon - szellemileg és testileg egyaránt. Ha a kutyájának mozgásbeli vagy egészségügyi problémája van, akkor kérje ki állatorvosa tanácsát a testmozgás legjobb módjáról.

Dolgoztassa az elméjét

Nem csupán a kutya testének van szüksége rendszeres edzésre, hanem az elmének is. Idősebb kutyájának többféleképpen adhat szellemi és vizuális stimulációt.

Játék közben használhat speciálisan kialakított fejtörő játékokat, vagy gondoskodjon szabad kilátásról az ablakon keresztül, hogy a kutya mindig ráláthasson a külvilágra.

A sétálás közbeni változatosság és a meglepetések nagyszerű lehetőséget jelentenek az agy tornáztatására, még akkor is, ha csak másik bejáraton mennek be a kedvenc parkjukba.

article-caring-for-older-dogs

Az állatorvos rendszeres felkeresése

A rendszeres vizsgálatok alkalmával állatorvosa nyomon követheti az idősödő kutya egészségének változásait, illetve szükség szerint egyből beavatkozhat. Amikor a kutya idősödni kezd, akkor próbáljon gyakrabban, legalább évente kétszer ellenőrzésre menni.

Etetés testre szabott tápanyagokkal

A kutyák öregedésével tápanyagigényük is megváltozik. Annak érdekében, hogy kutyája a lehető legjobban élvezhesse idős éveit, váltson speciális összetételű étrendre, pl. a PURINA® PRO PLAN® with OPTIAGE®-re.

Az egészséges öregedés támogatása érdekében adott megfelelő mennyiségű tápanyag mellett az étrend speciális tápanyagokat is tartalmaz: közepes láncú triglicerideket (medium chain triglycerides, MCT), amelyek növényi olajokból származnak. Ezek bizonyítottan serkentik a 7 évesnél idősebb kutyák agyi funkcióit, segítenek éberségük és játékosságuk hosszabb ideig való megőrzésében.

A kutya idősebb évei mindkettejüknek csodálatos időszakot jelenthetnek. Ezen tanácsok követésével segíthet ezeknek az éveknek a gazdagabbá tételében, valamint hozzájárulhat, hogy kutyája a lehető leghosszabb ideig megőrizze jó kondícióját.