A kiskutya táplálása

Kutyák

A kiskutya táplálása

Kutyák

A kiskutya táplálása

Kutyák

A kiskutya táplálása

A kiskutyáknak speciális táplálékra van szükségük. Az első életév döntő fontosságú az állat további fejlődése szempontjából.

Ez alatt az idő alatt kiskutyájának a legjobb táplálékra van szüksége ahhoz, hogy csontjai, immunrendszere és fogai megerősödjenek, teste megfelelő módon fejlődjön, látása élesedjen, szőrzete pedig egészséges, fényes és dús lehessen.

Pitbull masztiff keverék kölyökkutyák esznek

Növekedése során vannak a kiskutya életében olyan pillanatok, amikor megsokszorozódnak a tápanyagok iránti szükségletei. Előfordulhat, hogy súlyához viszonyítva több kalóriára van szüksége, mint egy kifejlett egyednek. Felnőtté válásakor ez a jelenség megszűnik. A legtöbb kutyafajtánál a

test fejlődése első éves korukra lezajlik. Vannak azonban olyan fajták (mint pl. a bernáthegyi), amelyek csak két éves korukra érik el a teljes kifejlettség állapotát. A PURINA által végzett kutatások bizonyítják, hogy a túletetés kölyökkorban is kerülendő gyakorlat, hiszen a hosszú, egészséges élet kulcsa a megfelelő táplálkozásban rejlik. Ellenőrizze kiskutyája testsúlyát, és táplálékmennyiségét igényeihez mérten igazítsa / állítsa be!